DETO Twenterand onherkenbaar in hemelsblauwe outfit en wint kelderkraker

WIERDEN/VRIEZENVEEN - Volkomen verdiend won DETO vandaag op bezoek bij SVZW de kelderderby in de hoofdklasse van het oostelijke zaterdagvoetbal. Het werd uiteindelijk 1-3.

De formatie uit Vriezenveen troefde de Wierdenaren op alle fronten af, want was leper en cooler. Op de ranglijst haken de clubs nu aan elkaar, zij het in de onderste regionen.

De formatie uit Vriezenveen sloeg na rust, toen het 1-1 stond, genadeloos toe.

                                                                                                                                                                                                                                                  FOTO: Henk Steen

In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Jos van der Veen, die bij DETO aan zijn laatste seizoen bezig is, na ruim een half uur op voorsprong toen de goed naar binnen gesneden Qays Shayesteh de ban brak op subtiel aangeven van Lesley Nahrwold uit een vrije trap. Op slag van rust mocht SVZW een strafschop nemen waar Deniz Sahbaz wel raad mee wist, zodat er bij de thee sprake was van evenwicht.

In de tweede helft troefde het voor de gelegenheid in hemelsblauw gestoken DETO (zouden ze vaker moeten doen) de opponenten volledig af. Het spel van DETO was soepeler en splijtender.

Het waren na rust de 'jonkies' Louis Vijfhuizen (afkomstig van Den Ham) en Kevin Peppels (afkomstig van Enter Vooruit) die de meer dan terechte 1-2 en 1-3 voor hun rekening namen, stuk voor stuk treffers met een pluim, want gemaakt met voetbalgogme. En dat was waar het SVZW van middag ten enen male aan ontbrak. De ploeg van trainer Philip Agteres oogde mat en speelde futloos.


«   »