Twenterand wil meeliften op succes volleybalvrouwen

VROOMSHOOP/VRIEZENVEEN – Als de club het wil kan Team Eurosped de gemeentenaam Twenterand toevoegen. Dat heeft wethouder Paters van Sport vanavond gezegd. Dat gebeurde in reactie op CDA-fractievoorzitter Kuilder. Eurosped heeft vandaag trouwens de eerste versterking voor het nieuwe seizoen vastgelegd met het pas 15-jarige talent Jolien Knollema van Sudosa Desto in Assen.

Enkele jaren geleden voegde de voebalclub DETO ook de gemeentenaam toe, in ruil voor vijfduizend euro per seizoen. Net als DETO bestrijkt het vrouwenteam van Team Eurosped een groot deel van het land. De ploeg komt uit in de vaderlandse eredivisie.

De topsportstichting Eurosped, bestaande uit een vrouwenteam, volleybalde tot voor kort in Almelo, en stamt van origine uit Oldenzaal. Er werd voor Het Punt in Vroomshoop gekozen wegens een prima accommodatie, een goed sponsorcollectief en sterke connecties. Paters, kent de club en de mensen, hij zal contact met Eurosped zoeken om te zien of er een match te maken valt.

Eurosped heeft een neusje voor aanstormende talenten, nu dus weer Knollema. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Knollema zich al op veel fronten ontwikkeld. Ze heeft onder andere met Oranje onder de 17 een vijfde plek behaald op het Europees Kampioenschap. Verder werd ze onlangs nog Nederlands Kampioen Beachvolleybal onder de 17. Inmiddels heeft ze de definitieve overstap naar de zaal gemaakt.

Hoewel ze op het punt stond om naar Amerika te gaan om voor de University van Ron Zwerver te gaan spelen, heeft ze uiteindelijk toch voor Vroomshoop gekozen. ‘Ik heb een aantal keren met Team Eurosped meegetraind en heb daar een ontzettend goed gevoel aan overgehouden.’