De Twenterander heeft wel wat met sport

 

Technisch kader van Vroomshoopse Boys ondertekent contracten

VROOMSHOOP - Op het hoofdveld van De Bosrand tekende het technisch kader van Vroomshoopse Boys op gepaste afstand van elkaar op woensdagavond 24 juni de contracten voor het voetbalseizoen 2020-2021.  Bij de senioren was dat al in een eerder stadium met hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman uit Meppel en assistent-trainer Henk Harmens uit Wezep voor de A-selectie gebeurd. De van DES Nijverdal afkomstige nieuwe B-trainer Edward Wassink uit Enter tekende het contract.

Lees meer »

Voorbereiding selectie DETO op nieuwe seizoen van start

VRIUEZENVEEN - Zaterdag 13 juni vond de jaarlijkse kick-off op het nieuwe seizoen met de nieuwe selectie plaats bij sponsor Abbink Aardappelen in Vriezenveen. De voltallige nieuwe selectie, waaraan recent nog doelman Ralph Muller, afkomstig van KOSC werd toegevoegd, werd door Stefan Schipper op de gevoelige plaat vastgelegd. Uiteraard overeenkomstig de huidige corona voorschriften met minimaal 1,5 meter afstand. Dus dit jaar geen traditionele elftalfoto, maar wel een bijzondere en een heel creatieve foto genomen door Stefan Schipper.                                                                                               

Lees meer »

De Special Olympics Nationale Spelen 2022 gaan naar........

TWENTE - Twente gaat van 10 tot en met 12 juni 2022 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren; de Special Olympics Nationale Spelen. In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt straks minimaal één sportevenement plaats. Regio Twente en regio het Land van Leeghwater zaten gezamenlijk in de race om het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland te organiseren. Op basis van de totaalscores kreeg het bestuur van Special Olympics Nederland het advies het proces te vervolgen met Twente.

Lees meer »

Jill Berkhof-Mulderij in actie voor Jayme

De Vriezenveense Jill Berkhof-Mulderij las over de zieke Jayme uit Rijswijk en besloot meteen om in actie te komen. Het peperdure medicijn moest er komen voor de baby, dus ging Jill “de boer op” om ook geld op te halen. En natuurlijk stelde de jongste telg uit de sportieve familie Mulderij er meteen iets tegenover. Voor elke donatie (van € 10) zou Jill, die volleybalt in het 1e team van Vrivo, een kilometer gaan hardlopen. Uiteindelijk ging het zo hard met de bijdragen, dat Jill besloot om het aantal te lopen kilometers te beperken tot één marathon en voor de rest van de donaties vrienden en familie mee te laten lopen. Zaterdag 30 mei om 6 uur in de ochtend begon Jill, zelf moeder van drie kinderen, haar tocht. Vier en een half uur later had ze de 42 kilometer volbracht. Een geweldige prestatie, want nooit eerder liep ze een marathon en delen van de route waren ook nog onverhard en dus extra zwaar. De volleybalster haalde met haar hardloopactie bijna € 1000 voor Jayme op!

Lees meer »

Netsporten bij Het Punt en ZorgSaam Twenterand

TWENTERAND - Vanaf 11 mei organiseren Het Punt en Zorgsaam Twenterand netsporten voor de doelgroep 8 tot 18 jaar. Met de nieuwe coronamaatregelen is buitensporten - met in achtneming van de 1,5 meter afstand - weer toegestaan. Hiervoor zijn netsporten zeer geschikt. Er worden verschillende vormen aangeboden. Variërend van volleybal, voetvolley, badminton en tennis. Binnen deze doelsporten wordt gebruikt gemaakt van verschillende ballen en rackets om het voor iedereen makkelijker of uitdagender te maken daar waar nodig. De deelnemers mogen zelf ook ideeën aandragen voor netsporten.

Lees meer »

Beloftevolle regionale speelsters voor Team Eurosped

VROOMSHOOP –  Het huidige seizoen is inmiddels abrupt afgesloten. De Nevobo beraadt zich over hoe in september de Supercup gespeeld moet worden en hoe de afvaardiging vanuit de eredivisie richting Europa eruit zal komen te zien. Zolang het Corona-virus Nederland en de rest van de wereld nog in zijn greep heeft, is elke datum van een toekomstige gebeurtenis op zijn minst twijfelachtig geworden. Vooralsnog gaan we ervan uit dat de competitie op tijd zal kunnen starten maar dit is nog alleszins onzeker.

Lees meer »

Weekend caleidoscoop prestatiesporten in Twenterand

De Twenterander wil aandacht besteden aan de prestaties van de diverse teams van sportverenigingen binnen de gemeente Twenterand. Indien wij voor maandagmorgen 12.00 uur een kort verslag van een wedstrijd van het eerste team ontvangen zullen we er zeker in deze rubriek aandacht aan besteden. De redactie behoudt zich echter het recht voor, indien daar aanleiding voor is, aanpassingen in de aangereikte verslagen te maken.

Lees meer »

Hoe deden de voetbalclubs uit Twenterand het?

De Twenterander plaatst de wedstrijdverslagen in principe zoals en zodra zij deze aangereikt krijgt vanuit de diverse clubs. Dus voor alle duidelijkheid de stukjes zijn geschreven door een vrijwilliger die betrokken is bij de club. Wij zijn blij met deze input, hoewel we beseffen dat de stukjes daardoor mogelijk wat gekleurd en niet geheel onbevooroordeeld geschreven kunnen zijn. Hoewel dat in de praktijk reuze meevalt.

Lees meer »

Eerste hele triatlon in Overijssel komt in Vroomshoop

VROOMSHOOP – Op 5 september 2020 zal voor het eerst een HELE triatlon worden gehouden in Overijssel en wel in Vroomshoop: de Twenterand Triatlon Challenge. De organisatie van de stichting Triatlon Vroomshoop – die al meer dan 10 jaar een triatlon organiseert over diverse afstanden – heeft de uitdaging opgepakt om de eerste hele triatlon in Overijssel te organiseren. De afstanden: 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42.2 km hardlopen.

Lees meer »

Eurosped gaat kopje onder in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Eurosped werd op bezoek bij Sliedrecht Sport met de neus op de feiten gedrukt, want was in sporthal De Basis redelijk kansloos, waarvan ook de 3-0 getuigt. Op de ene of ander manier ontbrak het in de opbouw aan finesse in de afronding precisie.

Lees meer »