Burgemeester van der Kolk sluit een nieuwe waarneming niet uit

TWENTERAND - Presentator Walraven stelde in de uitzending van Politieke stem op Delta FM burgemeester Annelies van der Kolk de volgende directe vraag: 'Met alle respect gesproken, is dit uw laatste kunstje als burgemeester of bent u nog beschikbaar als er ergens in den lande een beroep op u wordt gedaan?' Zij was hierin, zoals we ook van haar gewend zijn, heel duidelijk, als er een beroep op haar wordt gedaan voor een korte periode neemt zij dit in zeker overweging zo heeft zij de commissaris van de koning laten weten, maar dat moet dan wel voor een kortere periode zijn dan de huidige meer dan drie jaar in Twenterand.

Annelies van der Kolk heeft binnenkort vier waarnemingen als burgemeester achter de rug, maar heeft haar stijl in de loop der tijd als burgemeester niet aangepast, ook niet in Twenterand, een gemeente die vooraf best als lastig werd gekwalificeerd. 2 juli 2020 wordt de naam van de nieuwe burgemeester bekend gemaakt in een bijzondere raadsvergadering en hij of zij wordt op 18 september 2020 geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Twenterand.

Iedere inwoners krijgt uiteraard de kans om afscheid te nemen van burgemeester van der Kolk en kennis te maken met de nieuwe burgemeester. Of dit een gezamenlijke receptie wordt is niet bekend, maar gezien vanuit het oogpunt van kosten, lijkt dit niet zo'n slecht idee. Maar daarover worden de inwoners van Twenterand ongetwijfeld nader geïnformeerd.