Laatste uitzending Politieke stem op Delta FM gekaapt

VRIEZENVEEN - De laatste uitzending van het praatprogramma Politieke stem op Delta FM werd al vrij kort na het begin gekaapt door wethouder Bart-Jan Harmsen en de gedegen voorbereiding van presentator Walraven ten spijt, moest hij de regie volledig uit handen geven. Dat zou overigens niet voor de laatste keer gedurende deze bijzondere uitzending zijn. Wethouder Harmsen nam het woord en gaf aan dat het college echt niet altijd zo blij is geweest met de politieke verslaggeving van Walraven, maar een mooier compliment kun je eigenlijk als politiek verslaggever niet krijgen. Harmsen overhandigde namens het college de vier teamleden die bijna 2.5 jaar deze reeks uitzendingen mogelijk hebben gemaakt een mooie mand met streekproducten.

Goed dat er ook aandacht werd geschonken aan het zo belangrijke werk van de heren van de techniek, zij blijven op de achtergrond, maar zijn cruciaal om dit soort uitzendingen mogelijk te maken. Door de aanwezigheid van het voltallige college lieten de collegeleden echter hun waardering voor het programma en de mensen er achter heel duidelijk blijken. Het programma bracht de lokale politiek dichter bij de inwoners van de gemeente. 

De regie die door Harmsen werd gekaapt heeft Walraven deze uitzending overigens ook niet meer terug gekregen, want even later volgde de volgende verrassing. Een mooi cadeau en blijvende herinnering aangeboden door de ondernemingsraad van Soweco en wie anders dan wethouder Martha van Abbema overhandigde dit cadeau dat was gemaakt door de medewerkers van Soweco. Daar was zelfs Walraven echt even stil van en dat gebeurt niet zo vaak. Maar de koek was nog niet op, want ook namens de gemeenteraad werden door Gerjan Smelt cadeaus uitgereikt. De bos bloemen was voor de vrouw van de presentator en de twee mooie flessen wijn, dat kan ook bijna niet anders als je motto is dat het leven te kort is om slechte wijn te drinken, voor Walraven zelf.

Natuurlijk werden er nog wel wat politieke zaken besproken en ook de aanwezige fractievoorzitters reageerden op de diverse onderwerpen die voorbij kwamen, maar het bleef een bijzondere uitzending. Nadat Walraven iedereen had bedankt sloot hij, zoals gebruikelijk af met de woorden: Alles is politiek, maar politiek is niet alles.

De volledige uitzending wordt komende zaterdag- en zondagavond om 19.00, 21.00 en 23.00 uur integraal herhaald op Delta TV maar is hieronder ook nu al terug te kijken via het YouTube kanaal van de Delta Media Groep.