Bijzondere laatste uitzending van Politieke stem op Delta FM

Twenterand – Vanaf maart 2018 presenteert Chris Walraven zijn politieke praatprogramma Politieke stem op Delta FM. Na goede en constructieve afspraken met voormalig voorzitter van de lokale omroep Geert de Haan ging de eerste uitzending op 22 maart 2018 de lucht in en inmiddels heeft dit programma bewezen van toegevoegde te zijn om de politiek wat dichter bij de mensen te brengen. Dat presentator Walraven op enig moment zou stoppen was bekend, maar het is best verrassend dat donderdag 25 juni nu al de laatste uitzending van Politieke stem op Delta FM gaat worden. Ook de technici betrokken bij de TV uitzendingen hebben overigens aangegeven te stoppen met hun vrijwilligers werk voor de televisiepoot van de lokale omroep.

Walraven: ‘Niemand is onmisbaar en bovendien is het niet zo moeilijk om achter een tafel te gaan zitten en een praatje te maken, dus een opvolger voor mij is wel te vinden, als het bestuur dat zou willen. Het vertrek van een aantal technici is echter veel lastiger op te vullen, zeker omdat deze vrijwilligers veel eigen apparatuur beschikbaar stelden. Zonder deze technici en de benodigde apparatuur kon ik geen uitzendingen maken. Zij bleven altijd op de achtergrond, maar waren voor mijn programma iedere keer weer cruciaal. Ik wens het bestuur veel succes in de zoektocht naar opvolgers en hoop van harte dat men er ook snel in zal slagen een voorzitter te vinden die boven de diverse afdelingen staat en dus niet persoonlijk betrokken is bij een radio- of televisie-programma. Bovendien moet het iemand zijn die zich zo nu en dan ook eens laat zien bij de voorbereidingen op een uitzending of tijdens een uitzending.  

De laatste uitzending van dit politieke praatprogramma vindt plaats vanuit de raadszaal in het gemeentehuis en in plaats van als achtergrond een foto van deze raadszaal zoals in de studio, zitten de gasten tijdens deze laatste uitzending in de echte raadszaal van het gemeentehuis. Buiten het college zijn ook de fractievoorzitters als genodigden aanwezig tijdens deze uitzending en hoewel zij als hooggewaardeerd publiek worden beschouwd, zullen zij waarschijnlijk ook nog wel even van zich laten horen. Dat valt bij hen ook moeilijk te voorkomen.

Walraven: ‘Ik was blij verrast dat het college zelf aangaf voltallig aanwezig te willen zijn en ook de spontane reactie van de fractievoorzitters voelde goed.’ Hoewel de uitzending in het teken staat van afscheid nemen, is de insteek er beslist een feestelijke uitzending van te maken, want er zijn zeker een aantal mensen aanwezig die terug kunnen kijken op een mooie periode, zoals de burgemeester, de heren van de techniek en programmamaker Walraven zelf.

Deze laatste en bijzondere uitzending van Politieke stem op Delta FM begint donderdagavond 25 juni om 19.00 uur en wordt zoals gebruikelijk uitgezonden via Delta FM, Delta TV en de Facebookpagina van het programma. 


«   »