Dorpsraad Vriezenveen sluit de gelederen

VRIEZENVEEN - Het bestuur van de dorpsraad Vriezenveen heeft de gelederen gesloten en dat houdt in dat er slechts één bestuurslid is opgestapt. Na de berichtgeving die hierover verschenen is, waarbij gesproken werd over een halvering van het bestuur, heeft een gesprek kennelijk positief uitgepakt en valt de schade dus mee. De dorpsraad Vriezenveen komt nog met een persbericht, zodat ook de inwoners van Vriezenveen weten dat de neuzen binnen het bestuur van de dorpsraad Vriezenveen, weer of nog steeds, dezelfde kant op wijzen. Alleen bestuurslid José Bosch-Höfte heeft kennelijk haar consequenties getrokken en is opgestapt. 

Ook deze nieuwssite heeft op basis van informatie via de sociale media, die overigens door een even later ontvangen telefoontje van het nu opgestapte bestuurslid werden bevestigd, hier aandacht aan geschonken en aangeven dat er mogelijk meerdere bestuursleden zouden opstappen. Of het advies een kopje koffie met elkaar te gaan drinken geholpen heeft is niet bekend, maar dit zijn beslist positieve ontwikkelingen, genomen in het belang van de inwoners van Vriezenveen. 

Niet alleen de neuzen binnen het bestuur van de dorpsraad Vriezenveen staan inmiddels allemaal weer dezelfde kant op, maar de verschillende dorpsraden, algemene belangen en Den Ham Doet! blijven, ook na de gesprekken met de coalitiepartijen, de oppositiepartijen en wethouder Paters, nog steeds achter hun open brief staan en verzoeken dus het college en de coalitiepartijen af te zien van de plannen voor dit zwembad. Dat geldt dus ook voor de dorpsraad Vriezenveen.

Inspreken

In het raadsdebat dat morgenavond vanaf 19.30 zal plaatsvinden gaan zowel de dorpsraad Vriezenveen, de dorpsraad Vroomshoop als Den Ham Doet! inspreken. Tevens spreken er nog een aantal personen in op persoonlijke titel of namens verontruste buurtbewoners.  Algemeen Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk gaat overigens schriftelijk reageren.

Het wordt ongetwijfeld een lange debatavond, want buiten het debat over het zwembad, staat er ook nog een raadsvergadering gepland, waarin de raad gaat beslissen over de toekomst van Soweco. Het zal dus een latertje worden en niet uit te sluiten valt dat de vergadering wordt geschorst en woensdagavond wordt vervolgd. Morgenavond begint de uitzending op Delta TV, om circa 19.20 uur. De vergadering wordt gehouden met inachtneming van de corona regels, dus zitten alleen de woordvoerders van de partijen aan de ovale raadstafel en natuurlijk de politiek verantwoordelijke wethouders.

Update:

Hieronder het persbericht dat zoals aangekondigd in dit artikel op 16 juni door de dorpsraad Vriezenveen is uitgebracht.

 

Persbericht dorpsraad Vriezenveen
PDF – 37,2 KB 359 downloads

«   »