Ook Paters in gesprek met de dorpsraden

TWENTERAND - Er wordt voorafgaand aan het raadsdebat over het collegevoorstel, dat moet leiden tot een nieuw overdekt zwembad op sportpark Het Midden, de laatste weken heel wat gesproken. Zowel in de openbaarheid als in besloten sessies proberen partijen elkaar te overtuigen van hun gelijk. De rode draad in deze gesprekken is met name de gevonden dekking van het college voor een extra exploitatiebijdrage van 406.000 euro. Gelukkig gaat dit op basis van argumenten en vliegt men elkaar niet in de haren. Het is overigens volstrekt geoorloofd om anderen te winnen voor een overtuiging die je hebt en uitdraagt. Er komen zelfs mensen ongevraagd aan je deur om je te overtuigen van hun gelijk, al gaat dat dan niet over een zwembad.

     wethouder Mark Paters

Tot op heden is bekend, hoe de twee fractievoorzitters van GBT en de CU over deze plannen denken, want dat hebben zij kenbaar gemaakt via een politiek praatprogramma.  Ook is het geen geheim, dat de twee fractievoorzitters vorige week vrijdag gesproken hebben met de dorpsraden en de woordvoerder van het CDA, de grootste oppositiepartij, heeft via Delta TV aangeven waarom zijn partij, en met hem de andere oppositiepartijen, bezwaren hebben tegen de collegeplannen. Maandagavond staat er nog een afspraak gepland tussen de oppositiepartijen en de gezamenlijke dorpsraden.   

Tot op dit moment, en zeker na het uitbrengen van het persbericht van de gezamenlijke dorpsraden, lijkt de argumentatie van de collegepartijen niet succesvol te zijn geweest, zoals uit een uitgegeven persbericht is gebleken. Een aantal van hen heeft aangegeven dinsdagavond 16 juni tijdens het debat te gaan inspreken, dus de dorpsraden halen alles uit de kast om het college en de collegepartijen nog op andere gedachten te brengen. 

Ook de politiek verantwoordelijk wethouder heeft zich voorafgaand aan het debat op de valreep nog in de strijd geworpen, want volgens doorgaans  betrouwbare bronnen heeft er gisteren ook een gesprek plaatsgevonden tussen de dorpsraden en wethouder Mark Paters. Daarna zou er overigens ook nog een gesprek zijn geweest met de verenigingen gevestigd rond de geplande locatie voor dit nieuwe zwembad, maar dat valt waarschijnlijk samen te vatten onder de noemer damage control. Of met name het gesprek met de dorpsraden voor de wethouder, buiten dat een gesprek nooit verkeerd kan zijn, nog wat heeft opgeleverd is niet bekend, want het was niet mogelijk in contact te komen met de wethouder. Dat is overigens ook niet zo verwonderlijk en zeker niet verwijtbaar in zijn richting, want het is tenslotte weekend en dat geldt ook voor wethouders. Maar klaarblijkelijk wat minder voor mensen die stukjes schrijven. 

Dat deze gesprekken tussen de wethouder en de dorpsraden nu nog moeten plaatsvinden geeft echter wel te denken. Deze gesprekken hadden natuurlijk al in een veel eerder stadium moeten plaatsvinden en dat geldt bijvoorbeeld ook voor een gesprek over de verkeersveiligheid met de mensen woonachtig aan de Boerhaavelaan aan de rand van het sportpark.

Het lijkt er op dat de wethouder toch wat overvallen is door de nu ontstane ophef over zijn plannen en nu probeert de schade zo veel mogelijk te beperken. Of dat gelukt is wordt hoogst waarschijnlijk dinsdagavond 16 juni wel duidelijk en gelukkig is dat openbaar, want Delta TV zendt ook dit debat rechtstreeks uit.


«   »