Dorpsraden blijven tegen deze plannen voor nieuw zwembad

TWENTERAND - De ondertekenaars van de open brief hebben samen met de dorpsraad Vriezenveen in een persbericht gereageerd op het gesprek dat men heeft gehad op vrijdagmiddag 5 juni met de twee fractievoorzitters van de coalitiepartijen, Marcus Elzinga en Gerjan Smelt.

De genoemde bezwaren  in de open brief zijn in dit gesprek niet weggenomen, ondanks dat het gesprek door beide partijen als een goed gesprek werd gekenmerkt. Het eens worden met elkaar hoeft natuurlijk ook niet altijd de uitkomst van een goed gesprek te zijn.

Het simpele feit dat men bereid is met elkaar het gesprek aan te gaan is van toegevoegde waarde en verdient alle lof.

Willy Davina dorpsraad Vriezenveen

De 'dorpsraden' van Vriezenveen, Vroomshoop - Geerdijk, Den Ham, Westerhaar en Bruinehaarzijn gezamenlijk nog steeds tegen het huidige plan voor een nieuw zwembad. “Het huidige plan is eenvoudigweg niet goed financieel onderbouwd” zegt Willy Davina van dorpsraad Vriezenveen. Overigens worden onder de noemer 'dorpsraden' ook de twee algemeen belangen en Den Ham Doet! bedoeld.

In het persbericht wordt een aantal keren verwezen naar uitspraken gedaan in het programma Politieke stem op Delta FM en de redactie van dit programma hoopt dat er door Willy Davina en/of Jeroen Haan gehoor gegeven wordt aan de uitnodiging om in de uitzending van dit programma op donderdagavond 11 juni, nog eens duidelijk uit te komen leggen aan de inwoners van Twenterand, waarom zij tegen deze plannen zijn en welke aanpassingen zij verwachten om alsnog akkoord te kunnen gaan met plannen voor een nieuw zwembad. 

Programmamaker Chris Walraven: 'Ik hoop dat men in wil gaan op mijn uitnodiging, het onderwerp leeft en houdt veel inwoners bezig. De lokale omroep wil de dorpsraden graag een extra platform bieden, maar dan moeten de betrokkenen natuurlijk wel bereid zijn om aan te schuiven.'

Morgenmiddag wordt bekend of de dorpsraden gehoor geven aan de uitnodiging. Vast staat dat de open brief en dit persbericht in het tweede gedeelte van dit politieke praatprogramma in ieder geval besproken gaat worden met Jan Kuilder, de woordvoerder van het CDA over dit onderwerp.

Persbericht dorpsraden/algemeen belangen/Den Ham Doet!

«   »