Twenterand heeft geen vergunning aan Schuttert verleend

TWENTERAND - Varkenshouderij Schuttert in Beerzerveld aan de Beerzerveldweg heeft zaterdagavond te horen gekregen dat ze toch mogen uitbreiden. De gemeente Twenterand gaf in 2018 al een vergunning voor de uitbreiding. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen heeft zaterdag laten weten dat de uitbreiding is toegestaan. 

Dit was de inleiding van een artikel op de site van dagblad Tubantia van zaterdag 6 juni 2020. Deze inleiding is echter formeel niet juist. De gemeente Twenterand heeft namelijk nooit een vergunning afgegeven voor de vestiging van dit bedrijf, dat voor een klein gedeelte ook op het grondgebied van Twenterand wordt gevestigd

Jan Schuttert varkenshouder

Er is slechts een zogenaamde verklaring van geen bezwaar/bedenkingen afgegeven aan de gemeente Ommen en dat deed bij vrijwel alle partijen heel veel pijn. Maar de verantwoordelijke wethouder had aangegeven dat er in principe geen mogelijkheden waren om het afgeven van zo'n verklaring te weigeren en dat weigeren tevens veel kosten met zich mee zou brengen.  

Je kunt je zeker in het kader van het voortschrijdend inzicht afvragen of dit achteraf wel zo verstandig is geweest, maar de feiten zijn nu eenmaal dat de raad de wethouder in deze is gevolgd en deze verklaring heeft afgegeven aan de gemeente Ommen. Dat was echter wel onder protest en van gunnen was dus geen sprake. Het voelt overigens bij veel partijen nog steeds niet goed.


«   »