Gesprek over zwembad bracht veel zaken boven water

TWENTERAND - Op uitnodiging van de beide fractievoorzitters van de twee coalitiepartijen, Marcus Elzinga en Gerjan Smelt, heeft er vanmiddag een gesprek plaatsgevonden met de ondertekenaars van de open brief die naar buiten is gebracht door de Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk, Den Ham Doet! en de algemene belangen Westerhaar-Vriezenveensewijk en Bruinehaar. Overigens was daar ook een delegatie van de dorpsraad Vriezenveen bij vertegenwoordigd.

De beide fractievoorzitters kijken terug op een positief gesprek, waarin beiden een groot aantal aanname's en veronderstellingen die in de brief waren opgenomen nader hebben kunnen uitleggen en er ook een aantal van hebben kunnen weerleggen. Het is overigens niet zo, dat de ondertekenaars nu plotseling voor de collegeplannen van dit zwembad zijn, maar de vele vragen die er waren zijn nu wel teruggebracht tot enkele vragen, waaronder het dekkingsvoorstel uit het duurzaamheidsfonds, de kans dat de gecalculeerde bouwkosten van 10.1 miljoen euro toch overschreden zullen worden en wat de gevolgen daarvan dan gaan worden. 

Ook bleek dat er toch nog wel wat oud zeer aanwezig was, maar gelukkig waren de meeste aanwezigen zo verstandig deze inmiddels gepasseerde stations niet opnieuw te willen bespreken, maar zich volledig te richten op de toekomst. Een toekomst met een overdekt zwembad op sportpark Het Midden, zoals door het college wordt voorgesteld en door de collegepartijen wordt omarmd en waar gezien de politieke verhoudingen op 30 juni een meerderheid vóór zal gaan stemmen.

De ondertekenaars van de open brief gaan nu samen met de dorpsraad Vriezenveen overleggen, of de vragen die er nu nog leven, een voldoende reden is om op 16 juni tijdens het debat over het zwembad in te gaan spreken. Niet bekend is of de partijen die hebben aangeven de collegevoorstellen op dit moment zeker nog niet te omarmen, ook nog contact gaan zoeken met de schrijvers van de open brief. Dat is natuurlijk ook nog altijd een mogelijkheid, maar tot op dit moment is dit nog niet gebeurd. 

Het initiatief van de coalitiepartijen is dus in goede aarde gevallen bij alle partijen die vanmiddag aanwezig waren en heeft in ieder geval veel meer duidelijkheid gebracht. Het praatprogramma politieke stem op Delta FM, heeft twee personen betrokken bij de opstelling van deze open brief uitgenodigd om naar aanleiding van deze open brief en het gesprek van vanmiddag, hier donderdagavond 11 juni van 19.30 uur tot 20.00 uur wat over te komen vertellen. Of er gebruik wordt gemaakt van deze uitnodiging is overigens nog niet bekend.


«   »