Welk gezamenlijk persbericht volgt er nu?

TWENTERAND - In de uitzending van Politieke stem op Delta FM van donderdagavond 28 mei j.l. gaven Gerjan Smelt en Marcus Elzinga aan, dat er over de situatie rond de huizen langs het kanaal Almelo de Haandrik in Twenterand gezamenlijk met alle politieke partijen in Twenterand zou worden opgetrokken. Dit onderwerp leende zich beslist niet voor het profileren van welke partij dan ook. 'Over dit onderwerp en over de hoofden heen van de gedupeerden wordt geen partijpolitiek bedreven.' Alle partijen waren het hier meer eens en in het presidium zou verder worden gesproken over hoe men dit gezamenlijk aan zou pakken.

Helaas heeft dit gesloten verdrag niet lang stand gehouden, want het CDA Twenterand zette een handtekening onder een gezamenlijk CDA persbericht.

   CDA fractievoorzitter Roswitha Uitslag

Een persbericht waar inhoudelijk natuurlijk niets mis mee is, maar dat geen recht doet aan de kennelijk eerder gemaakte afspraken. Jammer, want het lokale initiatief was het juiste signaal, het gaat hier namelijk om het lot van de mensen die hier getroffen zijn en niet over de profilering van welke politieke partij dan ook. Nu is het wachten op een volgend gezamenlijk persbericht van andere partijen, of staan daar dan de handtekeningen van de andere lokale partijen in Twenterand niet onder? We gaan het zien.

Hieronder het persbericht met daaronder dus ook de handtekening van het CDA Twenterand.


«   »