Media met onderzoeksresulaten al ruim voor 12.00 uur naar buiten

ZWOLLE - Er zal de komende tijd nog heel veel gesproken worden over de resultaten uit de onderzoeksrapporten, het advies en de aanbevelingen van de onafhankelijke commissie en ook niet onbelangrijk hoe de helpende hand van de provincie er concreet uit gaat zien. In de uitzending van Politieke stem op Delta FM van 23 maart gaf gedeputeerde Boerman al aan dat de provincie, ook als er geen relatie ligt met de werkzaamheden aan het kanaal, de gedupeerden niet in de steek zou laten en een helpende hand zou gaan bieden. Overigens herhaalde hij dit vanmiddag nogmaals. Nu duidelijk lijkt te zijn dat deze relatie er niet is, moet daar dus concreet invulling aan gegeven worden. 

                     Gedeputeerde Bert Boerman

In dit zelfde televisie programma op 23 maart gaf de gedeputeerde aan, op een specifieke vraag hierover van de presentator, dat de provincie er alles aan zou doen dat de gedupeerden voorafgaand aan de presentatie van de rapporten, niet via de media al op de hoogte zouden worden gebracht van de onderzoeksresultaten. Helaas was dit vanmorgen via twitter berichten en nota bene via het regionale dagblad Tubantia wel het geval. Ook al heb je voorafgaand aan de officiële presentatie de beschikking over de rapporten, dan nog moet je juist bij dit onderwerp zoveel fatsoen en inlevingsgevoel voor de situatie van de gedupeerden hebben om daarmee te wachten tot na het afgesproken tijdstip van 12.00 uur voordat je daarmee naar buiten komt. Kennelijk is echter het als eerste naar buiten komen met nieuws zo belangrijk dat daarvoor werkelijk alles moet wijken. 

Overigens is de rol hierin van de provincie natuurlijk opvallend, zeker als je via onderstaande link de uitspraken van gedeputeerde Bert Boerman hierover nog eens terug kijkt. Als je besluit de resultaten van het onderzoek bijna twee uur voor de aangekondigde officiële presentatie te delen met een geselecteerde groep mensen, dan lok je voortijdige berichtgeving via de media uit. Er zijn namelijk altijd bronnen die dit lekken richting de media en dat had Boerman kunnen en moeten voorkomen, zeker gezien zijn eerdere uitspraken hierover.  Dat valt hem dus zeker aan te rekenen.

Via deze link de twee uitspraken van Bert Boerman over het belang dat de betrokkenen niet via de media vooraf geïnformeerd zouden worden en nogmaals de toezegging over de helpende hand van de provincie, want het wordt voor heel veel mensen cruciaal hoe deze hand er concreet uit gaat zien. Een schouderklopje is bijvoorbeeld echt niet voldoende.


«   »