Hier is met recht sprake van een zevenklapper

TWENTERAND - Gisteren publiceerde deze nieuwssite een PLUS + bericht over de forse stijging van het aantal ingediende schriftelijke vragen door de politieke partijen in Twenterand. https://www.detwenterander.nl/plus/442840_schriftelijke-vragen-een-raadsinstrument-of-een-marketingtool

Een logisch gevolg van deze stijging is dat het college ook meer vragen moet gaan beantwoorden. Zojuist werden de ingediende vragen van maar liefst zeven partijen in één klap beantwoord, dus met recht kun je hier spreken van een zevenklapper.

Of er een relatie bestaat tussen het gehalte van deze vragen en de hoeveelheid. maar ook de snelheid van beantwoording (op de vragen van sommige partijen) is de vraag. Maar het is natuurlijk een feit dat sommige antwoorden meer politieke gevoeligheden met zich meebrengen en dat daardoor de beantwoording vaak wat langer op zich laat wachten. De antwoorden op andere vragen liggen veel meer voor de hand en kunnen dus ook binnen enkele weken wel beantwoord worden.

Er is hier dus zeker sprake van een record, in ieder geval met betrekking tot de hoeveelheid partijen die op een zelfde moment  de antwoorden ontvangen.

Hieronder kunt u kennis nemen van en de gestelde vragen en de beantwoording door het college. Deze redactie gooit voor nu even de handdoek en kiest er voor niet in te gaan op deze tsunami aan antwoorden. Daarbij speelt zeker ook mee, dat er heel weinig verrassende antwoorden te vinden zijn.

VVD: Verkeersveiligheid Oostermaatweg
PDF – 80,0 KB 430 downloads
CDA: Als je net buiten de norm van de voedselbank valt
PDF – 162,0 KB 223 downloads
PvdA-GL: Gevolgen subsidies zorg welzijn en cultuur
PDF – 76,1 KB 228 downloads
PVV: Veiligheid boa's
PDF – 119,9 KB 206 downloads
CDA: Thuiszorg en Corona
PDF – 76,6 KB 210 downloads
VVD: 5G netwerk
PDF – 78,0 KB 217 downloads
PvdA-GL: Informeren inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven
PDF – 78,1 KB 217 downloads

«   »