Nieuwe zwembad op Het Midden (van de vijver?)

TWENTERAND - Op de site van de doorgaans goed geïnformeerde site van De Roskam werd gisterenavond heel laat een interessant artikel geplaatst, het bevatte nieuws dat naar alle waarschijnlijkheid ook de raadsleden van de gemeente Twenterand met interesse hebben gelezen. Of zij moeten hier via een intern bericht al van op de hoogte zijn gebracht, dat kan natuurlijk ook. Het collegevoorstel stond in ieder geval vanmorgen nog niet op het aanmeldformulier voor de debatten van 2 en 3 juni. Wethouder Paters gaf twee weken geleden in het programma Politieke stem op Delta FM overigens aan, in juni met een voorstel richting de raad te komen. 

Volgens de Roskam komt er een zwembad met drie baden en wordt de locatie het sportpark Het Midden naast het gebouw van de Vriezenveense Harmonie en wellicht op de plek waar nu ook al water is, namelijk de vijver, maar de exacte locatie moet nader worden bepaald. Verder staat te lezen: 

Het huidige zwembad De Stamper zal worden afgebroken om plaats te maken voor woningbouw. Er zal tempo worden betracht, want  het college wil over enkele weken al tot besluitvorming komen. De investering gaat het met de raad afgesproken maximumbedrag te boven, onduidelijk is nog hóéveel.

De bedoeling is in elk geval een overdekt complex met drie baden te bouwen: een recreatiebassin, een doelgroepenbassin (senioren, mensen die een handicap hebben, zwangere vrouwen) en een bassin voor peuters/kleuters. Er zingt al jaren een verhaal rond over een maximum jaarbedrag van 645.000 euro aan lasten, maar daar wil de coalitie van GBT en ChristenUnie indien nodig van afwijken.

In principe zou het maximumbedrag van 645.000 euro ook nog  moeten worden aangewend voor het zwembad De Zandstuve in Vroomshoop, maar GBT en ChristenUnie zijn bereid dat uitgangspunt te laten varen. Het ligt voor de hand dat leidsman Smelt van de ChristenUnie met zijn water bij de oppositiedokters zal worden ontboden. Hij stelde een paar jaar geleden dat het een 'bloody shame' zou zijn als de zwembaden in Twenterand bij elkaar meer dan 645.000 per jaar zouden vergen. Voor politiek leider Elzinga van GBT staat vast dat op het aantal van drie baden voor onderscheiden doelgroepen niet kan worden bezuinigd, maar dat er geen geld is voor binnensporthallen en allerhande opsmuk die bij een ooit gelanceerd 'vitaal sportpark'-plan voor Het Midden werden genoemd, een initiatief dat met name bij de voetbalclub DETO leefde, de club van Smelt...

Als dit de plannen die het college voor ogen heeft gaan worden zal er zeker een behoorlijke politieke discussie losbarsten, met name het loslaten van het uitgangspunt dat met als basis een bedrag van 645.000 euro de exploitatie van twee zwembaden, de Zandstuve en het nieuwe overdekte bad, afgedekt zouden moeten worden zal door de oppositie in het debat naar voren worden gebracht. Dit uitgangspunt werd eerder door zowel de SGP, het CDA maar zeker ook door de CU van Gerjan Smelt en wethouder Martha van Abbema bijna heilig verklaard. Nogmaals de voorstellen van het college zijn nog niet naar buiten gebracht of deze redactie heeft iets gemist en tot aan dat moment blijft het bij speculeren. Maar als dit het voorstel gaat worden kan het een hete zomer worden, maar lijkt de uitkomst, ondanks de hitte, bij voorbaat vast te staan.

Bron: roskam.nl

 


«   »