Ze willen doorgaan...ze willen doorgaan...

TWENTERAND - "Angst is een slechte raadgever. Natuurlijk zullen we extra voorzichtig zijn met de uitgaven, maar op de rem trappen, met de armen over elkaar gaan zitten en wachten tot deze coronaperiode voorbij is? Dat is geen optie voor GemeenteBelangen Twenterand, want dan draait de lokale en regionale economie verder vast en zijn de gevolgen veel erger", zo liet de lokale partij weten tijdens de raadsvergadering van april.

Vanuit de regering, de provincie en het bedrijfsleven worden gemeenten opgeroepen geplande investeringen te blijven doen of zelfs naar voren te halen. Eveneens wordt aangeraden besluiteloosheid bij nieuwe plannen te voorkomen. Met als gevolg meer werkeloosheid. Dan zijn de kosten voor de samenleving vele malen hoger.  GBT onderschrijft de oproep. "Wat we begroot hebben en financieel is gedekt blijft wat ons betreft doorgaan. Nieuw plannen zullen we op waarde schatten, zonder dat er onnodige tijd verloren gaat. We zullen hierbij proberen de vastgestelde begroting 2020-2023 zo weinig mogelijk extra te belasten."

 

Geplande werken in de komende maanden zijn:

• vervanging afgeschreven kunstgrasvelden sportaccommodaties

• weg- en riool werkzaamheden aan de Almeloseweg in Vriezenveen

• weg- en rioolwerkzaamheden omgeving Marijkestraat in Vroomshoop

• weg- en rioolwerkzaamheden Marleseweg in Den Ham

• aanleg rotonde kruising Smitstraat-Ommerweg in Den Ham [zie afbeelding]

Bij dit alles heeft de gemeente Twenterand wel de steun van de regering nodig. Als dat wegvalt door minder geld aan gemeenten uit te keren, wat men vooralsnog niet van plan is, veranderd de situatie. Maar zover is het nog niet.

Overigens was wethouders Mark Paters in het programma Politieke stem op Delta FM, hoewel hij er wel vanuit gaat dat er extra geld bij moet, er ook van overtuigd dat de bouw van een nieuw overdekt zwembad door zal gaan.


«   »