Thuis voor de buis en kijken naar de lokale televisie

TWENTERAND - Er wordt meer televisie gekeken in deze periode, want  de mensen zijn meer dan ooit aan huis gekluisterd. Landelijk is dat ook via het zogenaamde kijkcijferonderzoek te meten. Voor de lokale omroep zijn deze metingen helaas niet beschikbaar, dus de vrijwilligers die de TV uitzendingen verzorgen bij de lokale omroep van Twenterand moeten het hebben van spontane reacties en daar valt niet over te klagen.

Deze week op donderdagavond 30 april worden er op Delta TV weer twee rechtstreekse programma’s uitgezonden:

Om 19.00 uur het praatprogramma Politieke stem op Delta FM en vanaf 20.30 uur het Coronajournaal.

Politieke stem op Delta FM

Vanaf 19.00 uur zijn deze keer wethouder Mark Paters en wethouder Bart-Jan Harmsen de gasten in het politieke praatprogramma. Met Paters zijn voor de vuist weg wel een aantal onderwerpen te bedenken waarover vanuit zijn bestuurlijke en politieke verantwoordelijkheid gesproken kan worden, maar voor Harmsen ligt dit toch wat minder voor de hand. Dat kan overigens twee dingen betekenen en alleen daarover zou je al een gesprekje kunnen voeren.

Coronajournaal

De twee gasten in het Coronajournaal zijn André Spit, de kersverse ridder, maar in die hoedanigheid zit hij niet aan tafel en Rik Pape, als evenementen organisator, onder andere betrokken bij RandRock en het Octoberfest in Vriezenveen. Dat er met beide heren wel onderwerpen zijn om over te praten, laat zich raden. Ook dit Coronajournaal krijgt leuke en positieve reacties en met name als de live video via Facebook een aantal malen wordt gedeeld is het aantal bereikte mensen en het aantal likes direct enorm.

Presentator Walraven: ‘Dit grote aantal reacties is volledig te danken aan de populariteit van de gasten en hun activiteiten via de sociale media, dat besef is bij ons volledig aanwezig. Toen bijvoorbeeld de ondernemingsraad van Soweco aanwezig was, hadden we ook zo’n piek en ook het team rond De Haere was bijzonder actief via Facebook. Hoe dan ook, het blijft een leuk gezicht als je dit soort aantallen van bereikte mensen voorbij ziet komen, maar we weten ook welke waarde je daaraan kunt verbinden.’

Donderdagavond 30 april vanaf 19.00 uur komt de politiek ter sprake en vanaf 20.30 uur besteden we aandacht aan de gevolgen van het Coronavirus voor de bedrijven, organisaties en de inwoners van de gemeente Twenterand.