Uitgesteld!

VRIEZENVEEN - Het debat op locatie dat voor 18 juni 2020 stond gepland en gehouden zou worden in de accommodatie van Amicitia op sportpark Het Midden is uitgesteld. Er is eerst nog gekeken of een rechtstreekse uitzending zonder publiek een optie zou kunnen zijn, maar dat bleek geen optie te zijn. Bij dit soort debatten, waar de inwoners van de kernen de onderwerpen bepalen, hoort publiek aanwezig zijn. In opdracht van de gemeenteraad heeft de Delta Media Groep vorig jaar in Westerhaar en Den Ham deze debatten georganiseerd en voor dit jaar stonden Vriezenveen en Vroomshoop in de planning.

De voorbereidingen waren ook al gestart en de inwoners van de kern Vriezenveen hadden zich eveneens al uitgesproken welke onderwerpen er aan de orde zouden moeten komen. Presentator Walraven: 'het is natuurlijk jammer, maar bij zo'n debat moet publiek aanwezig zijn, zij zijn tenslotte de hoofdrolspelers en hebben de onderwerpen bepaald. Ook is de interactie met het publiek noodzakelijk om er een debat van te kunnen maken zoals de gemeenteraad dit voor ogen heeft.'

De Delta Media Groep hoopt dit debat op locatie in en over Vriezenveen in het najaar van 2020 wel te kunnen houden en een aantal aangedragen onderwerpen kunnen ook meegenomen worden. Je weet het echter in de politiek nooit, dus als er verrassingen plaatsvinden de komende tijd kan ook daar mee geschoven worden. Het nieuwe zwembad zou bijvoorbeeld zo'n onderwerp kunnen zijn wel of niet in combinatie met een vitaal sportpark. Het onderwerp dat de meeste mensen graag behandeld zagen, de ontwikkeling van het centrum van Vriezenveen, verhuist zeker mee naar de nieuwe datum. Deze nieuwe datum zal, als het aan de organisatie ligt, vlak voor de begrotingsbehandeling over het jaar 2021 liggen, dus ergens eind oktober begin november 2020.

Deze nieuwe datum zal in overleg met een werkgroep uit de gemeenteraad worden vastgesteld en daar hoort u binnenkort wel meer over.


«   »