Politieke partijen druk met stellen van schriftelijke vragen

TWENTERAND - Of dit komt omdat ook de raadsleden van de diverse politieke partijen meer tijd thuis en achter de computer doorbrengen is niet bekend, maar er is op 21 april 2020 vier keer gebruik gemaakt van het instrument schriftelijke vragen stellen volgens artikel 40. Het CDA, de VVD en de PvdA-GL (2 maal) stelde deze keer de vragen.

De vragen hebben betrekking op diverse onderwerpen en hieronder leest u zowel de beweegredenen van de partijen als de verschillende vragen.

Zeker is dat de politiek, ook tijdens deze crisis, de vinger aan de pols wil houden en dat is een goede zaak, want ondanks alles, moet het democratisch politieke proces gewoon doorgaan.

Ook werd er 21 april 2020 voor het eerst in de geschiedenis van de politiek in de gemeente Twenterand digitaal vergaderd en, hoewel nog niet ieder raadslid even bedreven was met deze wijze van vergaderen, liet de politiek ook hier zien dat het democratisch proces in stand wordt gehouden.

In de loop van de dag kunt u via het YouTube kanaal van de lokale omroep en via de Facebookpagina van het programma Politieke stem op Delta FM deze digitale raadsvergadering, zoals die door de lokale omroep is uitgezonden,  terugkijken.

 

Vragen CDA inzake thuiszorg en Corona
Vragen PvdA-GL inzake gevolgen subsidies Zorg Welzijn en Cultuur
PDF – 113,1 KB 123 downloads
Vragen PvdA-GL inzake informeren inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven
Vragen VVD inzake verkeersveiligheid Oostermaatweg

«   »