VVD Twenterand stelt vragen over uitrol 5G netwerk

TWENTERAND - Erik Kobes stelde namens de VVD Twenterand schriftelijke vragen over een onderwerp waar ook Arjen Lubach het in zijn laatste uitzending  zondagavond over heeft gehad. Het uitrollen van het 5G netwerk in Nederland. Er zijn mensen die denken dat het uitrollen van het nieuwe netwerk de oorzaak is van het Coromavirus en daarom is men op redelijk grote schaal bezig bestaande zendmasten onklaar te maken Dat kan overigens vrij simpel een jerrycan met brandbare vloeistof en een doosje lucifers is voldoende. De VVD maakt zich hierover zorgen en brengt dit als volgt onder woorden:

De laatste tijd vernemen we in de media dat er een groep mensen actief is met sabotage van 5G antennes en daarbij middels brand veel schade aanricht. Daarbij worden per abuis vaak ook andere masten in brand gestoken die met 5G niets te maken hebben. Daarbij komt communicatie in gevaar o.a. ook van nooddiensten zoals politie, brandweer en ambulance. Tevens is er een lobbygroep die o.a. via mail ook de gemeenteraden in Nederland herhaaldelijk verzoekt om tegen de uitrol van een 5G netwerk te acteren.

Nu we in de Coronacrises zijn beland blijkt wel hoe belangrijk goede communicatie is. Veel mensen zijn nu ook slechts op mobiele communicatie aangewezen om niet volledig in een isolement te geraken. De VVD is dan ook van mening dat mobiele communicatie erg belangrijk is en we steeds aan de laatste technologie moeten proberen te voldoen. In deze crisis wordt goed duidelijk hoe Nederland t.o.v. ons omringende landen en de rest van de wereld een voorloper is in de dekkingsgraad van ons mobiele communicatieverkeer. De VVD is hier blij mee en is van mening dat we in dit land deze hoge dekkingsgraad moeten blijven nastreven.

De vragen die de VVD Twenterand hierover heeft gesteld leest u hieronder. Overigens is het maar zeer de vraag of het college hier wel overgaat en dus het juiste orgaan is om deze vragen aan te stellen. Maar dat zal wel uit de beantwoording blijken, want dat er door het college op geantwoord gaat worden, dat staat wel vast. 

Vragen VVD Twenterand over uitrol 5G netwerk