Het wordt morgen een spannende raadsvergadering

TWENTERAND - Het wordt dinsdagavond 21 april vanaf 19.10 best spannend of technisch gezien de eerste digitale raadsvergadering goed gaat verlopen. Het komt natuurlijk wel vaker voor dat een raadsvergadering spannend wordt, maar dat heeft dan vooral te maken met de onderwerpen die besproken worden en niet zo zeer met de techniek. Maar bij een digitale raadsvergadering komt veel meer bij kijken dan gebruikelijk en dat geldt met name voor de raadsleden, maar bijvoorbeeld ook voor de lokale omroep, die van de raadsvergaderingen via de televisie rechtstreeks verslag doet. Ook voor Delta wordt het allemaal anders en dus best spannend.

Er is op het gemeentehuis en voorzitter Annelies van der Kolk intern al wel geoefend met deze vorm van vergaderen, maar daarbij waren de raadsleden niet betrokken en zij zijn natuurlijk wel de personen die zich het meest moeten aanpassen. De één maakt nu eenmaal wat vaker gebruik van de interruptiemicrofoon dan de ander. Voorafgaand aan deze eerste digitale raadsvergadering legt voorzitter Annelies van der Kolk op Delta TV vanaf circa 19.10 uur uit wat een digitale raadsvergadering nu precies inhoudt en gaat zij in op een aantal vragen die haar gesteld worden door verslaggever Chris Walraven. Want er zijn wel een aantal spelregels die anders zijn en daarvoor moest zelfs een noodwet aangenomen worden. Dat deze vragen allemaal betrekking hebben op de manier van vergaderen en niet over de onderwerpen die op de agenda staan lijkt gezien de agenda vrij logisch.

De vrijwilligers van Delta FM zijn dinsdagmiddag al vroeg in de raadszaal aanwezig, want ook zij gaan oefenen met deze nieuwe manier van vergaderen en willen er alles aan doen zodat u ook thuis voor de buis deze digitale raadsvergadering goed kunt volgen.

De uitzending op Delta TV begint om 19.10 uur 

Als u volledig op te hoogte wilt zijn van de gang van zaken rond het digitaal vergaderen van de gemeenteraad schakel dan dinsdagavond 21 april in op Delta TV om uiterlijk 19.10 uur, want dan krijgt u van burgemeester van der Kolk aanvullende informatie over deze nieuwe manier van vergaderen.


«   »