De gemeenteraad gaat op 21 april digitaal vergaderen

TWENTERAND - Hoewel de aanleiding natuurlijk heel bijzonder is, wordt het dinsdagavond 21 april wel een historische avond in de geschiedenis van de raadbijeenkomsten. Nooit eerder vergaderde de gemeenteraad van Twenterand met elkaar digitaal. Door de noodwet is dit echter qua besluitvorming een reguliere raadsvergadering, waarin dus besluiten kunnen worden genomen en dus ook gestemd gaat worden.

Deze digitale vergadering begint zoals gebruikelijk om 19.30 uur en vindt dus niet plaats in het gemeentehuis, in verband met de maatregelen rondom de corona crisis.

Dat betekent dat de raadsleden via een beeldbelverbinding met elkaar en met de voorzitter verbonden zijn en op die manier zullen vergaderen. Burgemeester Van der Kolk is zich bewust van de bijzondere situatie, maar is blij dat de vergadering op deze manier door kan gaan: “Het zal voor iedereen even wennen zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat de gemeenteraad ook op deze manier de juiste besluiten voor Twenterand kan nemen. Het democratisch proces moet doorgaan en dat kan op deze manier.”

Belangstellenden kunnen de vergadering alleen live volgen via de website van de gemeente en via Delta TV. “Inwoners worden steeds opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven, dus dan gaan wij ook geen vergadering organiseren in de raadszaal. De mogelijkheid om de raadsvergadering vanuit huis te volgen was er altijd al,” aldus Van der Kolk.

Op de agenda van de raadsvergadering staat één onderwerp ter bespreking: Aanvraag extra krediet voor renovatie kunstgrasvelden. Belanghebbenden kunnen alleen ‘inspreken’ in schriftelijke vorm. Zij kunnen hun zienswijze uiterlijk vrijdag 17 april voor 12.00 uur mailen aan griffie@twenterand.nl.

De agenda en bijbehorende documenten staan op www.twenterand.nl via Bestuur & Organisatie - Gemeenteraad - Vergaderingen. De raadsvergadering kunt u ook volgen via  www.twenterand.nl/uitzendingvergaderingen en via Delta TV.


«   »