College vergadert gewoon door

TWENTERAND - Ondanks de gevolgen van het virus gaan er een aantal zaken gewoon door en in de meeste gevallen kan dit ook niet anders. De nutsbedrijven, de winkels voor de eerste levensbehoeften, de communicatiekanalen, de zorgverlening, om maar wat voorbeelden te noemen, draaien gewoon door. In dit rijtje is de politiek misschien op het eerste gezicht een wat vreemde eend in de bijt, maar de politiek hoort zeker in dit rijtje thuis. De besluiten over deze calamiteit worden zowel landelijk, regionaal, maar ook lokaal namelijk door de politiek genomen. Overigens vallen zeer zeker niet alle politieke besluiten onder de noemer cruciaal.

Ook het college van Twenterand vergadert en besluit gewoon door in deze periode. De kamer van de burgemeester is kennelijk groot genoeg om met zes mensen te blijven vergaderen, terwijl er ook een afstand van 1.5 meter in acht kan worden genomen.

Een aantal besluiten die in de vergadering van 24 maart j.l. zijn genomen hadden ook direct te maken met het virus. Er is nu ook officieel een besluit genomen om ondernemers in Twenterand, uitstel te verlenen van het betalen van de gemeentelijke belastingen. Ook stemt dit college officieel in met het voorstel van het ROZ Twente voor de tijdelijke ondersteuning van ondernemers, waaronder ZZP'ers. De beantwoording van de aanvullende schriftelijke vragen door de SGP, over de Centrumontwikkeling Vriezenveen/Aldi is door het college aangehouden, kennelijk moet hierover nog extra worden nagedacht. 

Op welke wijze de besluiten tot stand komen, op gepaste afstand van elkaar of via een beeldverbinding, is van ondergeschikt belang voor de uiteindelijke besluitvorming. Als de juiste besluiten maar genomen worden, daar gaat het tenslotte allemaal om, maar dat was eigenlijk voor het corona virus ook al zo. 


«   »