Uitzending van 2 april 2020

TWENTERAND – In nauw overleg met de vrijwilligers van de lokale omroep is besloten, tot nader order, door te gaan met de uitzendingen van het politieke praatprogramma. Ook is er contact opgenomen met de fractievoorzitters van de zeven politieke partijen en, hoewel er nog niet door iedereen is gereageerd, is de verwachting dat een meerderheid met deze uitzendingen door wil gaan, althans zo lang dit mogelijk en verantwoord is. Hierover wordt per uitzending vooraf overleg gepleegd met alle betrokkenen.

Ook de politiek ondervindt de gevolgen van het virus dat is inmiddels duidelijk. Raadsvergaderingen die voortaan online gaan of zelfs helemaal afgeblazen worden, ook daarmee hield niemand een paar weken geleden nog rekening. Wat kan er in korte tijd toch veel veranderen. Met recht staat onze samenleving op z’n kop. Maar juist als er zo veel mensen thuis zitten is deze communicatie via beeld en geluid, naast de gedrukte informatie, een welkome aanvulling en van toegevoegde waarde, te meer omdat Delta FM zaken aan de orde kan stellen die heel specifiek van toepassing zijn op Twenterand.

Presentator Walraven: ‘Ik sluit mijn programma altijd af met de woorden: Alles is politiek, maar politiek is niet alles en toch slagen we er altijd in er een programma over te maken. Dat laatste proberen we dus zo lang mogelijk vol te houden.’

Zoals het nu naar uit ziet, is er op donderdagavond 19.00 uur een programma van Politieke stem op Delta FM en zijn de gasten, Roswitha Uitslag, fractievoorzitter van het CDA en Gerjan Smelt, fractievoorzitter van de CU. Uiteraard is zowel de studio als de regieruimte aangepast zodat iedereen de 1.5 meter afstand kan bewaren. Ook worden er extra hygiëne maatregelen doorgevoerd, niet alleen aan het meubilair, maar ook aan de technische apparatuur, waaronder de gebruikte microfoons.

Donderdagavond 19.00 uur: via Delta FM, Delta TV en de Facebookpagina van het programma Politieke stem op Delta FM.


«   »