Gevro gaat fietsen verkopen in Ommen

VROOMSHOOP - Aan het begin van dinsdagavond 24 maart 2020 plaatste de familie Gerrits dit bericht op de Facebookpagina van  hun bedrijf, Gevro Tweewielers.

Beste relatie,

Zoals u ongetwijfeld heeft meegekregen, hebben wij als Gevro Tweewielers in de afgelopen jaren in onzekerheid gezeten over het verkopen van fietsen aan de Amerikalaan in Vroomshoop. Ondanks deze onzekerheid hebben wij velen van u met veel plezier mogen voorzien van advies, de verkoop en reparaties van uw tweewielers.

Toch zijn wij genoodzaakt om keuzes te maken en soms is het maken van keuzes niet leuk, maar wel het beste besluit. We hebben als Gevro moeten besluiten om onze winkel te verhuizen en staan vanaf 1 april 2020 voor u klaar aan de Dr. A.C. van Raaltestraat 15 in Ommen.

Vanaf onze nieuwe locatie blijven wij onze haal- en brenggarantie ongetwijfeld voortzetten. Bent u niet in de gelegenheid om uw tweewieler naar onze winkel te brengen? Wij halen uw tweewieler thuis op en brengen deze na reparatie weer thuis. Ook blijven de andere garanties gelden zoals we deze nu hanteren.
Wij hopen u graag te ontmoeten op onze nieuwe locatie.

Met vriendelijke groet,
Familie Gerrits

Een strijd tussen twee tweewielerbedrijven, een strijd die beiden waarschijnlijk ook nooit gewild hebben, lijkt hierdoor ten einde te komen.  Hoewel René Gerrits op dit moment gemengde gevoelens heeft bij deze verhuizing kan dit over een jaar, wel weer heel anders zijn. Mogelijk pakt voor zijn bedrijf de stap naar Ommen met de haal- en brengservice voor zijn klanten in Vroomshoop commercieel heel goed uit en dan is dit slechte gevoel van nu snel vergeten. 

Maar ook ondernemer Herman Lucas van Luvro, zal de vlag op dit moment niet uithangen. Hij heeft dan wel gelijk gekregen van de rechter en zijn handhavingsverzoek was zeker rechtmatig, maar er zijn in Vroomshoop, zoals je via de sociale media kunt lezen, zeker ook mensen die hem deze verhuizing van Gevro aanrekenen. Ja, zeker heeft Lucas hier een rol in gespeeld dat valt niet te ontkennen, maar kun je het een ondernemer kwalijk nemen dat hij opkomt voor zijn eigen bedrijfsbelangen en aan de bel trekt als de gemeente zijn concurrent wel toestemming geeft om op een bedrijfsterrein fietsen te gaan verkopen, terwijl hem dat enige jaren daarvoor door dezelfde gemeente nog pertinent werd geweigerd? Er zitten dus beslist twee kanten aan deze zaak, maar dat is in dit soort zaken vaker het geval.

De oorzaak van alle ellende is echter, een mail van een ambtenaar van de gemeente Twenterand, waarin specifiek aan Gevro toestemming werd gegeven om, tegen het bestemmingsplan in, fietsen te gaan verkopen op dit bedrijventerrein. Vervolgens werd dit zelfs bekrachtigd door de toenmalige burgemeester Cornelis Visser. Ondernemer Gerrits valt hier dus niks te verwijten, maar valt ondernemer Lucas dan wel zo veel te verwijten?

Als je spreekt over verwijten moet de vinger toch echt gaan richting de gemeente, want die is hier in eerste instantie voor verantwoordelijk. Dat besefte de gemeente zelf ook wel en daarom heeft men eerder al financieel meegedacht met een oplossing voor een verhuizing van Gevro richting een locatie in Vroomshoop, dat is echter niet gelukt. Het is niet bekend of ook bij deze verhuizing naar Ommen de gemeente financieel heeft meegedacht, maar onwaarschijnlijk is dit niet. Het is namelijk duidelijk dat het de gemeente zeker wat waard is, om deze zaak na vijf jaar af te kunnen sluiten. Dit is namelijk niet iets waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken als gemeente.


«   »