Uitstel van betaling voor lokale belastingen

TWENTERAND - Ondernemers in Twenterand krijgen als het aan het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente ligt in ieder geval zes maanden uitstel voor de betaling van de gemeentelijke belasting (ozb) en andere gemeentelijke heffingen. Omdat vrijwel ieder bedrijf getroffen wordt door de gevolgen van het corona-virus, proberen ook gemeenten de bedrijven/ondernemers wat lucht te geven in deze moeilijke tijden. Bij het belastingkantoor Twente zijn acht Twentse gemeenten aangesloten Enschede, Almelo, Borne, Hengelo, Haaksbergen, Twenterand, Losser, Oldenzaal en twee uit de Achterhoek Berkelland en Bronkhorst. 

De VVD Twenterand had het college specifiek om uitstel gevraagd en wordt nu dus op haar wenken bediend.

Erik Kobes, fractievoorzitter van de VVD Twenterand:  'Ik ben blij dat er ook op gemeentelijk niveau rekening gehouden wordt met onze plaatselijke ondernemers, want de gevolgen van deze crisis zijn groot en richting de toekomst volledig onvoorspelbaar. Belangrijk is dat we de motor van Twenterand, en dat zijn de bedrijven en de ondernemers, ondersteunen waar we dit als gemeente kunnen. De motor hapert op dit moment, maar moet wel blijven lopen zodat deze, zodra dit kan, ook weer snel vol gas kan geven.'

De gemeenteraad van Twenterand moet overigens nog wel akkoord gaan met het uitstel. 

Banken

Ook banken denken mee met de ondernemers want zij hebben gezamenlijk afgesproken mkb-bedrijven die in zwaar weer zitten door de corona-crisis een halfjaar uitstel te geven op de rente en aflossing van bedrijfskredieten. Die regel geldt voor kredieten tot 2,5 miljoen euro. Voor hogere kredieten moeten aparte afspraken worden gemaakt. Ook de banken proberen op deze manier bedrijven voor onnodige faillissementen te behoeden.

Ook uitstel betalingen particuliere bankklanten

Particuliere klanten van de Rabobank en ABN Amro, die financieel klem komen te zitten door de corona-crisis, kunnen uitstel van rentebetalingen en aflossingen krijgen. Dat geldt voor zowel hypotheken als persoonlijke leningen.

Niemand kan voorspellen hoe lang de crisis gaat duren en hoe hevig deze crisis nog gaat worden, maar het besef dat er op veel fronten meegedacht en hulp geboden moet worden is gelukkig over een breed front aanwezig. 


«   »