Speciale uitzending voldoet aan de verwachtingen

TWENTERAND - De speciale uitzending van het praatprogramma Politieke stem op Delta FM, die volledig in het teken stond van informatieverstrekking door de stichting Kant Nog Wal, heeft volledig aan de verwachtingen voldaan, dat was te merken aan het aantal complimenten dat gedurende de uitzending van de kijkers binnen kwam. Het corona-virus gooide roet in het eten van de eerder ook op 19 maart 2020 geplande informatiebijeenkomst in Het Punt, waarvoor zich al meer dan 150 personen voor hadden aangemeld.  

Chris Walraven, presentator van het praatprogramma bood namens De Delta Media Groep het bestuur van de stichting de gelegenheid de informatie alsnog te delen via de lokale radio, de lokale televisie en de Facebook pagina van het programma. De twee bestuursleden van de stichting Kant nog Wal, Leonie Schonewille en Jan de Haan waren eveneens tevreden over deze manier van communiceren.

Het aantal gestelde vragen tijdens de rechtstreekse uitzending viel misschien wat tegen, maar dat kan ook komen doordat de informatie helder was en men weet dat dit programma op een later tijdstip ook terug gekeken kan worden. De vragen kunnen dan wel niet meer rechtstreeks gesteld worden, maar als er nog vragen zijn kan men die mailen naar het mailadres van de stichting dagelijksbestuur@stichtingkantnogwal.nl  De stichting had ook de gemeente uitgenodigd om ook aan te schuiven, met name om over het onderwerp met betrekking tot de WOZ waarde van de getroffen huizen. Zij zagen hier echtr van af, tot teleurstelling van voorzitter Jan de Haan. 'Het was mooi geweest als de gemeente dat hier wat nader had kunnen toelichten.'

Overigens heeft de video op Facebook inmiddels bijna 600 mensen bereikt en dat loopt met de minuut verder op. De video moest echter iets aangepast worden, i.v.m. de rechten van de muziek tijdens de onderbreking en dan begint de telling opnieuw. Vanaf morgenochtend is de uitzending ook terug te kijken via het YouTube kanaal van de Delta Media Groep en komende zaterdag- en zondagavond wordt deze uitzending via Delta TV om 17.00 uur, 19.00 uur, 21.00 uur en om 23.00 uur integraal herhaald, zodat de meeste van de inmiddels 320 gedupeerde huizenbezitters ook in staat zullen zijn deze informatie tot zich te nemen en dat was precies de bedoeling. 

Maandag 23 maart maakt de provincie bekend hoe het aangepaste proces rond de bekendmaking van de onderzoeksresultaten gaat verlopen en hoe het vervolg traject er daarna uit gaat zien, want ook hier speelt het virus natuurlijk een grote rol. In de uitzending van vanavond zaten zowel de heren van de techniek, de gasten en de presentator in ieder geval 1.5 meter van elkaar en gaven hierdoor het goede voorbeeld. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd of en welke rol de lokale omroep rond de informatieverstrekking op 23 maart en mogelijk ook op 30 maart kan spelen. Als dit het geval is, wordt u hier zeker nader over geïnformeerd.

Om het u makkelijk te maken kunt u hieronder via één klik de uitzending terugkijken.

 


«   »