Online informatieavond voor de gedupeerden met huizen langs het kanaal Almelo De Haandrik

VROOMSHOOP - Vanavond vanaf een paar minuten na 20.00 uur worden de gedupeerde bewoners van huizen langs het kanaal Almelo De Haandrik in een speciale uitzending van het programma Politieke stem op Delta FM geïnformeerd over de laatste stand van zaken. De eerder geplande bijeenkomst, waar zich al meer dan 150 mensen voor hadden opgegeven, kon om de inmiddels begrijpelijke redenen helaas niet doorgaan.

Ook in dit soort omstandigheden vervult een lokale omroep een belangrijke rol, waardoor inwoners of groepen van inwoners toch de informatie kunnen ontvangen die noodzakelijk is. Door op deze wijze te communiceren ontvangen de betrokkenen niet alleen de meest actuele informatie, maar kan men zelfs ook vragen stellen die tijdens de rechtstreekse uitzending ook direct beantwoord worden. 

De uitzending van vanavond bestaat uit twee delen en in het eerste gedeelte geven Jan de Haan, voorzitter van de stichting Kant Nog Wal en Leonie Schonewille, lid van het dagelijks bestuur van de stichting, alle beschikbare informatie die op dit moment bekend is. Met name het draaiboek rond het bekend maken van de onderzoeksresultaten op 30 maart, waarvoor de draaiboeken al klaar lagen, moet door de huidige crisis rond het corona virus worden aangepast. De bekendmaking zal deze keer niet worden uitgesteld, maar de presentatie zal wel anders gaan en of de lokale omroep hierbij ook weer een rol kan spelen is nog onderwerp van gesprek. 

Na de muzikale onderbreking wordt ingegaan op de tijdens de uitzending binnengekomen vragen en getracht wordt deze allemaal te beantwoorden. Dat houdt in dat het einde van de uitzending nog niet precies bekend is.

Ook wordt de studio voor deze uitzending op een andere wijze opgebouwd dan voorheen gebruikelijk was, waardoor zowel de mensen voor de camera, maar ook de technici die achter de camera hun belangrijke werk doen, verder uit elkaar komen te zitten. Alles in het teken van het virus dat ons allemaal in zijn greep houdt. Gelukkig kunnen er door de lokale omroep nog uitzendingen gemaakt en uitgezonden worden, want in dit soort situaties blijkt ook de rol van lokale omroepen cruciaal om zaken te kunnen communiceren.  

U kunt de uitzending rechtstreeks volgen via Delta FM en Delta TV en u kunt uw vragen stellen via het twitteraccount @deltapolitiek en het mailadres info@detwenterander.nl Ook via de Facebookpagina van het programma Politieke stem op Delta FM  wordt de uitzending live gestreamd en kunt u direct uw vragen stellen.


«   »