Uitzending 19 maart in handen van stichting Kant nog Wal

TWENTERAND -  De ontwikkelingen gaan snel en dat past wel bij de gebeurtenissen rond het Coronavirus. Zoals in een eerdere aankondiging over de uitzending van Politieke stem op Delta FM van 19 maart al werd vermoed is de geplande bijeenkomst van 19 maart waarin de stichting Kant nog Wal informatie zou verschaffen aan de circa 310 gedupeerde huizenbezitters rond het kanaal Almelo De Haandrik afgeblazen. Inmiddels hadden zich al meer dan 150 mensen aangemeld dus daar viel niet aan te ontkomen.

Presentator Walraven van het politieke praatprogramma heeft vanmorgen namens de Delta Media Groep het bestuur van de stichting aangeboden gebruik te maken van de faciliteiten van de lokale omroep om deze informatie toch te kunnen delen. Voorzitter Jan de Haan van de stichting Kant nog Wal heeft een paar uur geleden Walraven laten weten hier graag gebruik van te willen maken.

Dat betekent dat er een bijzondere uitzending staat gepland van het praatprogramma voor donderdagavond 19 maart. Een uitzending die begint om 20.00 uur en volledig in het teken zal staan van de informatievoorziening door het bestuur van de stichting Kant nog Wal. Het wordt overigens een totaal andere uitzending van Politieke stem op Delta FM dan gebruikelijk, want de inhoud van de uitzending wordt volledig verzorgd door de mensen van de stichting.

Hoe het draaiboek er precies uit gaat zien en welke mensen de informatie gaan verzorgen is op dit moment nog niet precies bekend en daarover zal de stichting zelf de communicatie verzorgen. De uitzending wordt zoals gebruikelijk rechtstreeks via Delta FM, Delta TV en de Facebookpagina van het programma Politieke stem op Delta FM uitgezonden. De uitzending is de volgende morgen via het YouTube kanaal van de lokale omroep in zijn geheel terug te kijken. Ook wordt nog bekeken of de uitzending in het weekend nog een aantal keren integraal kan worden uitgezonden.

Natuurlijk zal de informatie, met name onder de gedupeerden, vragen oproepen. Tijdens de rechtstreekse uitzending kunnen deze vragen gesteld worden via een bericht op de Facebookpagina of u kunt een tweet met uw vraag sturen naar het twitter account @deltapolitiek. De gestelde vragen zullen tijdens de uitzending ook zo veel mogelijk beantwoord worden.

Dit is een goed voorbeeld van de toegevoegde waarde van een lokale omroep waarbij de korte lijnen het mogelijk maken om snel in te kunnen spelen op onverwachte gebeurtenissen. Ook de geplande gasten voor het reguliere praatprogramma, Erik Kobes en Marcus Elzinga, waren direct akkoord op een andere datum in het programma als gasten aanwezig te zijn. 


«   »