Betaalbare peuteropvang in Twenterand voor ieder kind

TWENTERAND - De gemeente Twenterand vindt dat ieder kind recht heeft op gelijke kansen en wil graag dat alle kinderen een goede start maken op de basisschool. Daarom heeft zij voor alle kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar betaalbare opvang gerealiseerd. Wethouder Mark Paters is blij dat er meer mogelijkheden zijn voor peuteropvang. “Spelen en plezier maken met andere kinderen is erg goed voor de ontwikkeling van een kind. Peuters zijn heel leergierig. Op de peuteropvang krijgen ze spelenderwijs activiteiten aangeboden om zich verder te ontwikkelen en ze voor te bereiden op school”.

Peuteropvang is uitgegroeid tot een belangrijke stap in de ontwikkeling van een kind. Opvang van peuters is al lang niet meer alleen bedoeld voor ouders die beide werken. In tegendeel zelfs. Omdat veel mensen dit nog niet weten, is de gemeente gestart met een promotiecampagne. Vanaf 2,5 tot 4 jaar mag een kind in Twenterand naar de peuteropvang. Een leuke leerzame plek waar kinderen onder deskundige begeleiding kunnen spelen. Het helpt de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en ze worden spelenderwijs voorbereid op het basisonderwijs. Peuteropvang heeft een positief effect op de sociale vaardigheden, cognitieve ontwikkeling en taalvaardigheid van kinderen.

In Twenterand wordt op veel plekken peuteropvang aangeboden. Het wordt georganiseerd door de kinderopvang. Elke peuter komt in aanmerking voor twee dagdelen peuteropvang. Zelfs ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen, komen in aanmerking voor peuteropvang. Gemeente Twenterand wil graag dat iedere peuter naar de opvang gaat, omdat dit goed is voor de ontwikkeling van een kind. Daarom zorgt de gemeente dat dit betaalbaar is voor iedereen. Meer informatie is te verkrijgen bij de verschillende kinderopvangorganisaties in Twenterand. Ook aanmelden van peuters gaat via hen. Een overzicht met de kinderopvangorganisaties in Twenterand staat op  www.twenterand.nl/peuteropvang  en is ook hieronder te bekijken.


«   »