Uitzending 5 maart 2020

VROOMSHOOP - In de uitzending van het politieke praatprogramma van donderdagavond 5 maart 2020 zijn voor de muzikale onderbreking Jan Kuilder en Roswitha Uitslag de gasten aan de tafel van presentator Chris Walraven.

Door een misverstand kon Jan Kuilder de laatste keer niet aanwezig zijn en dit is dus een mooie gelegenheid om in de uitzending alsnog afscheid van hem te nemen als fractievoorzitter van het CDA en bovendien de kijkers wat nader kennis te laten maken met zijn opvolger. 

Roswitha Uitslag van Riggelen wordt namelijk de nieuwe fractievoorzitter van het CDA die voortaan dus ook namens haar partij aan de politieke praattafel zal aanschuiven. Zij is overigens niet de eerste vrouwelijke fractievoorzitter in de gemeente Twenterand, maar op dit gebied zijn qua emancipatie nog wel wat stappen te maken. 

Na de onderbreking is Jan de Haan, de nieuwe voorzitter van de stichting Kant nog Wal, de gast en dat het dan over de perikelen rond het kanaal Almelo de Haandrik zal gaan ligt voor de hand. Voor de meer dan 300 gezinnen die bij dit drama betrokken zijn, wordt de maand maart namelijk heel belangrijk, want eind maart worden de resultaten bekend van het onderzoek naar de oorzaak of oorzaken van de schade aan de huizen. Walraven: Over de uitslag van het onderzoek speculeren heeft op dit moment niet zo veel zin, maar de situatie is dermate ernstig en de gevolgen die dit heeft voor de betrokkenen tot aan dit moment zijn zo groot dat dit onderwerp niet mag ontbreken in een politiek praatprogramma. Tenslotte is de politiek daar direct bij betrokken, maar in deze uitzending lopen we daar in dit programma niet op vooruit.'

Eerder was Douwe Bouma de spreekbuis namens Kant nog Wal, maar omdat hij namens Groen Links als burgerlid is benoemd in de Provinciale Staten heeft hij deze functie als voorzitter neer moeten leggen. Dit is dus ook een mooie gelegenheid kennis te maken met de nieuwe voorzitter Jan de Haan van de stichting Kant nog Wal, de stichting die de belangen behartigt van een groot aantal gedupeerden.

Deze uitzending staat dus volledig in het teken van afscheid nemen en kennismaken met nieuwe mensen. De rechtstreekse uitzending is te volgen via Delta FM, Delta TV en via de Facebookpagina van het programma en uiteraard is de uitzending de volgende dag in zijn geheel ook terug te kijken.


«   »