Jonker en Reusken maakten er een interessante uitzending van

VROOMSHOOP - In de uitzending van Politieke stem op Delta FM van donderdagavond 20 februari, met als gasten Jan Jonker, fractievoorzitter van de SGP en Stephan Reusken, fractievoorzitter van de PvdA-GL, bleek dat de politieke standpunten op een aantal onderwerpen totaal verschilden. Met name over de bloemetjes en de bijtjes en het behoud van de natuur rond Engbertsdijkvenen verschilden de beide voormannen behoorlijk van mening. Jonker gaf verder aan dat de Provincie de 'lead' zou moeten nemen om  fietspaden bij de Paterswal en Gravenweg mogelijk te maken, maar wilde desgevraagd hiertoe geen initiatieven nemen. Ook over het maatwerk voor handelsonderneming Dekker in het buitengebied zat men, duidelijk niet op één lijn. Daardoor ontstond er een aantal keren een inhoudelijk mooi debat tussen de gasten en dat is ook juist de bedoeling van het programma.

Over één ding waren ze het beiden wel eens, want over de hervatting van de procedure rond de nieuwe burgemeester hield men de kaken stijf op elkaar. Dat is overigens geen wonder, want op het schenden van de vertrouwelijkheid staat een gevangenisstraf van een jaar. Jan Jonker gaf wel aan dat het aangeven dat er in de eerste sollicitatieprocedure minder dan 10 sollicitaties waren binnengekomen onder de vertrouwelijk valt. Over Soweco en de situatie van 300 gezinnen van huizen langs het kanaal bestond weinig tot geen verschil van mening tussen de beide gasten.

Het college heeft besloten om tegen het bedrijf Adventure Point, hoewel het activiteiten uitvoert die in strijd zijn met het bestemmingsplan, niet op te treden. Het bedrijf heeft volgens het college een zwaarwegende belang, maar De Lourenshoeve, die het handhavingsverzoek heeft ingediend en door de Raad van State in het gelijk is gesteld, heeft volgens eigen zeggen minstens een net zo zwaarwegend belang en runt het bedrijf op deze locatie al meer dan 20 jaar. Beide gasten hadden zich echter onvoldoende verdiept in dit onderwerp, dus kon er niet echt op worden ingegaan. Dat kun je overigens zeker eenmansfracties niet kwalijk nemen, er spelen ook een groot aantal zaken en bovendien weet men van te voren niet welke onderwerpen er ter tafel komen. Volgens ingewijden werd het overigens een interessante uitzending, met een aantal niet onbelangrijke onderwerpen.

Hieronder kunt u de uitzending in zijn geheel terug kijken. 


«   »