SGP nog niet klaar met puinbreken

VROOMSHOOP - In het programma Politieke stem op Delta FM van donderdagavond 20 februari 2020 gaf Jan Jonker, fractievoorzitter van de SGP, aan dat zijn partij nog niet klaar is met de kwestie wel of niet zes keer per jaar puinbreken op de locatie van handelsonderneming Dekker.

Best opvallend, want een ruime meerderheid van de gemeenteraad heeft aangegeven op deze locatie puinbreken niet toe te staan. Zowel de coalitiepartijen GBT als de CU, maar ook oppositiepartij PvdA-GL hebben aangeven dat het bestemmingsplan buitengebied, voor hen in deze leidend is en dat puinbreken op deze locatie dus niet kan worden toegestaan.

In 2018 is, onder de politieke verantwoordelijkheid van SGP wethouder Ben Engberts, het raadsvoorstel over het bestemmingsplan buitengebied gemeente Twenterand ingediend en vervolgens unaniem aangenomen, dus ook met de stemmen van de SGP. 

Jonker kondigde in het politieke praatprogramma echter aan dat hij dit onderwerp weer op de agenda gaat zetten door eerst het stellen van schriftelijke vragen en, afhankelijk van de beantwoording, er vervolgens een debat over te willen voeren. Hij is duidelijk niet tevreden over het afgelopen debat over deze kwestie, want hij kreeg geen antwoorden op een aantal door hem gestelde vragen.


«   »