De gemeente Twenterand stond weer eens voor het hekje

DEN HAAG - Opnieuw moesten er juristen van de gemeente Twenterand richting Den Haag afreizen om zich te verdedigen. Deze keer hadden twee omwonenden van het bedrijf Hein Heun aan de schoolstraat in Vroomshoop de gemeente gedaagd. De twee families hebben felle kritiek op het vastgestelde bestemmingsplan en de verstrekte omgevingsvergunning van dit bedrijf. In een lange zitting werden de bezwaren van de beide families door hun advocaat naar voren gebracht en kregen de juristen van de gemeente de gelegenheid hierop te reageren. De overlast van het bedrijf is volgens de families niet afgenomen, maar juist toegenomen en men vreest voor nog meer overlast, want de werkzaamheden mogen worden uitgebreid. 

De advocaat van de gemeente dacht hier en dat is niet echt verrassend, toch heel anders over en benadrukte de aanpassingen die er wel degelijk opgelegd zijn. Een deel van de Tonnendijk is afgesloten en heel duidelijk is nu wat het bedrijf wel en niet mag doen. De overlast blijft beperkt en binnen de normen, aldus de gemeentewoordvoerders. De rechter gaf echter duidelijk aan dat die normen kritisch zullen worden bekeken. Als deze normen niet deugen, is dat fataal voor het vastgestelde bestemmingsplan, zo gaf de rechter de gemeente nog mee.

Ook kwam de muur die nu al gedeeltelijk rond het bedrijfsterrein staat en waarvan het bestaande deel met het nieuwe bestemmingsplan wordt gelegaliseerd aan de orde. De omwonenden zijn van mening dat het nu nog ontbrekende gedeelte veel te hoog gaat worden. Een woordvoerder van het sloopbedrijf wees echter op de noodzaak van deze muur, juist om het lawaai voor de omwonenden te beperken.

De uitspraak van de Raad van State volgt over zes weken.


«   »