Uitzending donderdagavond 6 februari 2020

VROOMSHOOP - In de uitzending van Politieke stem op Delta FM op donderdag 6 februari zijn de fractievoorzitters van de grootste coalitiepartij Marcus Elzinga en van de grootste oppositiepartij Jan Kuilder de gasten. Voor Jan Kuilder is het de laatste keer dat hij als fractievoorzitter aan tafel bij presentator Chris Walraven zal aanschuiven, want per 1 maart 2020 neemt Roswitha Uitslag het stokje van hem over.

Jan blijft echter als fractielid in de gemeenteraad en zal Roswitha met raad en daad blijven bijstaan in ieder geval tot aan de verkiezingen van maart 2022.

Over een aantal politieke dossiers denken de beide gasten aan tafel heel verschillend, maar er zijn zeker ook onderwerpen waar men elkaar wel in kan vinden. Maar er blijft, ook gezien vanuit het verleden, altijd wel wat spanning tussen deze twee partijen bestaan, maar de debatten blijven vrijwel altijd inhoudelijk. Walraven: ‘Natuurlijk zal ik proberen het debat tussen de beide heren uit te lokken over de onderwerpen waar men anders in staat, want dat is voor de uitzending altijd goed.’

Als tijdens de raadsvergadering van 4 februari 2020 de agenda blijft zoals deze nu bekend is, zal dit niet veel extra gespreksstof voor de uitzending opleveren. Maar het zou ook zo maar kunnen dat er nog een onderwerp wordt toegevoegd aan de agenda en dat zijn dan meestal onderwerpen waar over nagesproken kan worden.

De uitzending is donderdagavond 6 februari 2020 om 19.00 uur en is te volgen via Delta FM, Delta TV en via de Facebookpagina van Politieke stem op Delta FM.


«   »