Pand gesloten na vondst attributen hennepproductie

VRIEZENVEEN - Op dinsdag 28 januari is op last van burgemeester Van der Kolk van Twenterand een pand aan De Zuivering in Vriezenveen gesloten. De reden is dat de politie in het pand een grote hoeveelheid attributen voor de productie van hennep heeft aangetroffen. Sinds 1 januari 2019 zijn burgemeesters bevoegd om panden te sluiten waarin goederen aanwezig zijn die bestemd zijn voor de productie van drugs.

In 2017 werd in een ander pand op hetzelfde perceel een inwerking zijnde hennepplantage aangetroffen. Nu er opnieuw een overtreding van de Opiumwet op het perceel is geconstateerd, sluit de gemeente Twenterand het pand voor een periode van zes maanden. Het moet volgens burgemeester Van der Kolk heel duidelijk zijn dat de productie van en handel in drugs absoluut niet getolereerd wordt.

De gemeente Twenterand treedt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie streng op tegen de productie van en handel in drugs. Reden hiervoor is dat de productie, handel en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantasten.


«   »