Branchevereniging Breken en Sorteren doet handhavingsverzoek activiteiten Dekker

DEN HAM - De reuring rond de aanvraag om zes keer per jaar puin te mogen breken door handelsonderneming Dekkker in het buitengebied van Den Ham, heeft ook een reactie te weeg gebracht van de overkoepelende branchevereniging Breken en Sorteren. De branchevereniging BRBS doet per mail van 22 januari 2020 een officieel verzoek tot handhaving aan de hand van duidelijke uitgangspunten. 

Het verzoek is gericht aan zowel het college als de raad, maar in eerste instantie zal het college moeten reageren op dit verzoek, een verzoek dat men niet zo maar naast zich neer kan leggen. Het college moet dus of overgaan tot handhaving of aangeven waarom ze dat niet gaan doen.

Of dit nog andere consequenties voor het bedrijf gaat krijgen dan alleen een verbod om zes keer per jaar puin te mogen breken is overigens afwachten, maar als dit zo is zullen de media daarvan wel de schuld krijgen, zoals valt te lezen in de eerste alinea van dit onderstaande verzoek. Na alle ontwikkelingen voor dit bedrijf zou dat overigens wel heel erg triest zijn, maar het is zeker niet ondenkbaar nu zo'n verzoek tot handhaving ingediend is.