Laatste nieuwjaarstoespraak van Annelies van der Kolk, als burgemeester van Twenterand

TWENTERAND - Natuurlijk zie je op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Twenterand vrijwel altijd dezelfde mensen, want hoewel alle inwoners van de gemeente zijn uitgenodigd, geven deze zeker niet allemaal gehoor aan de uitnodiging. Overigens als zij dit wel zouden doen, ontstaan er grote logistieke problemen. Maar hoewel de meeste mensen elkaar dus wel kennen is het een goed gebruik elkaar begin januari te ontmoeten, de hand te schudden en het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar. Dit is een traditie geworden die we, wat De Twenterander betreft, gewoon in stand moeten houden en daar hoort dan vanzelfsprekend ook een hapje en een drankje bij. Hoewel sommigen het hebben over een bobo feestje.

De burgemeester begon haar speech met de uitspraak:  'Politiek is de kunst van het mogelijke' en gaf de aanwezigen mee hier eens goed over na te denken. Het was een roerig 2019 en er zijn zorgen over de toekomst zo gaf zij vervolgens aan. Zij haalde overigens nog een bekende uitspraak aan over het feit dat er zonder strijd geen sprake kan zijn van een overwinning en refereerde vervolgens aan de viering in het komende jaar van 75 jaar leven in vrijheid.  Over zichzelf zei zij: 'Ik ben een burgemeester die trots is op de Twenterandse veerkracht en ons vermogen om kwetsbaarheid om te zetten in kracht; een sterke kracht, waarbij we in staat zijn ons te blijven verwonderen.'

Voor burgemeester Annelies van der Kolk, was dit haar laatste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van Twenterand, want je mag er van uitgaan dat volgend jaar een nieuwe burgemeester de nieuwjaarstoespraak gaat houden. U kunt hieronder de volledige tekst van de toespraak van burgemeester van der Kolk teruglezen. 

Nieuwjaarstoespraak burgemeester van der Kolk

«   »