Wethouder Harmsen pleit voor duurzame herbruikbare spandoeken op de Brink in Den Ham.

TWENTERAND -Sinds de jaarwisseling hingen er enkele hoogwaardige kunstwerken aan de prachtige muziektent in het centrum van Brinkdorp Den Ham. Om bewuster om te gaan met grondstoffen wil wethouder Harmsen dan ook zijn steentje bijdragen aan het hergebruiken van deze spandoeken. Het eenmalig gebruik van duurzame stoffen ten behoeve van het uiten van zeer scherpe en uiterst humoristische teksten zou immers niet meer passen bij de tijd van nu. 

“Het zou zonde zijn om deze mooie stoffen slechts eenmalig te gebruiken en het dan aan te bieden bij het grofvuil. Na het uiten van deze teksten is het wassen van de spandoeken op 40 graden dan ook echt een verantwoorde keuze. Er hangt elk jaar wel weer een spandoek dus wat mij betreft gebruiken wij hier dan ook tekens weer hetzelfde stofje voor. Het kleedt de muziektent zo lekker af” aldus wethouder Harmsen. 

De spandoeken zullen na het wasje van 40 graden weer heerlijk fris ruiken en netjes worden opgevouwen. Wethouder Harmsen hoopt dan ook dat deze stoffen weer op een goede en duurzame manier hergebruikt zullen worden. Om het goede voorbeeld te geven heeft Wethouder Harmsen dan ook zelf de moeite genomen om deze spandoeken te verwijderen en ze te wassen. “Ook voor dit soort klussen draai ik mijn hand niet meer om,” aldus de kernwethouder van Den Ham. 


«   »