Vertrek Reina Berends aderlating voor de VVD

VROOMSHOOP - Reina Berends, de nummer twee op de kandidatenlijst van de VVD tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en huidig lid van de steunfractie van deze partij, verhuist zeer binnenkort en gaat Twenterand verlaten. Hierdoor komt er een, voor de partij althans, onverwachts einde aan haar inzet voor de fractie van de VVD Twenterand. Reina Berends heeft namelijk een nieuwe en uitdagende andere burger functie gekregen binnen de Koninklijke Landmacht, hoofd P&O bij het opleidings- en trainingscommando met eenheden door het hele land en als standplaats 't Harde. 

Fractievoorzitter Erik Kobes, betreurt het vertrek van Berends. 'Reina was een zeer betrokken steunfractielid met een eigen mening en daar ook altijd voor uitkwam. Met name haar inzet voor de onderwerpen binnen het sociaal domein, hadden haar interesse, maar ook bij de besluitvorming met betrekking tot de andere onderwerpen speelde zij een belangrijke rol. Ik feliciteer haar uiteraard van harte met haar promotie, maar voor de VVD Twenterand is haar vertrek beslist een aderlating. Reina heeft onder andere een belangrijke rol gespeeld in het traject dat uiteindelijk geleid heeft tot de tot totstandkoming van de koopzondagen in Vroomshoop en Westerhaar.'

In maart 2018 waren binnen de VVD Erik Kobes en Reina Berends de gedoodverfde opvolgers van Chris Walraven en zij hebben samen in goed onderling overleg besloten, de commissie, die de concept kandidatenlijst samen stelde, aan te geven dat Kobes de kandidaat lijsttrekker moest worden. De leden van de VVD hebben deze voordracht overgenomen, waarbij Reina Berends als de nummer twee op de lijst werd gekozen. Het heeft niet zo veel zin om terug te kijken of en wat er allemaal anders had kunnen gaan. Bijvoorbeeld als de VVD een zetel meer had behaald en mogelijk een wethouder Berends had kunnen leveren. Hoe dan ook, het is een aderlating voor de VVD Twenterand, maar je kunt dit zeker ook breder trekken, haar vertrek is een aderlating voor Twenterand.


«   »