Koster binnenkort naar buiten met plannen Trio terrein.

WESTERHAAR - Er zijn in de gemeente Twenterand een paar locaties waar vrijwel iedereen zich aan ergert, want de aanblik van verpaupering is geen visitekaartje voor een gemeente. Zeker niet als je, zoals meerdere collegeleden in de terugblik op 21 december aangaven, Twenterand een mooie gemeente vindt, waar je trots op moet zijn. Er lijkt inmiddels schot te zitten in de doorn in ieders oog, de oude Rabo Bank aan het Manitobaplein te Vriezenveen. Hoewel het de laatste tijd wel wat stil is rond dit onderwerp, maar hierover op dit moment vragen stellen, helpt het proces niet. (broedende kip)

Op de vraag van presentator Walraven aan wethouder Koster in het programma de Terugblik hoe het staat met de invulling van het Trio terrein in Westerhaar-Vriezenveensewijk, gaf de wethouder aan, dat hij er op dit moment geen mededelingen over kon doen, maar dat hij daarover binnenkort wel wat te melden heeft. Kennelijk worden er afrondende gesprekken gevoerd tussen de gemeente en de eigenaar van deze locatie, de Leemans Groep. Ook hier hebben we kennelijk te maken met het fenomeen rond de kip. 

Het voormaligeTrio terrein is een locatie, net zoals de oude Rabo Bank, waar je niet trots op kunt zijn en al te lang wacht op een goede invulling. Het zou mooi zijn de gemeente Twenterand in 2020 definitief afscheid kan nemen van deze twee schandplekken. 


«   »