Bart-Jan Harmsen kandidaat beste bestuurder Twente

 TWENTE - Er zijn elf dagelijks bestuurders van de Twentse gemeenten die in aanmerking komen om dit jaar door de Roskam te worden verkozen tot beste dagelijks bestuurder van Twente.

Elk jaar presenteert de Roskam de Top 25 van politieke bestuurders, dus burgemeesters en wethouders in de veertien gemeenten van de gebenedijde regio Twente. Het is geen inhoudelijk oordeel van medewerkers van deze krant over het functioneren der bestuurders, hun politieke kleuring of ideologische signatuur. De enige maatstaf is de combinatie van wat ze willen, beloven, nastreven en of ze daarvoor meerderheden hebben weten te krijgen, maakt niet uit hoe.

Almelo heeft twee kandidaten in de strijd: burgemeester Gerritsen van Almelo (winnaar vorig jaar) en wethouder Maathuis (nieuw). Opvallend is dat ze beiden namens de VVD politiek bedrijven. Enschede heeft wethouder Eerenberg (winnaar twee jaar geleden en overigens net vertrokken naar Utrecht) als enige kandidaat om beste bestuurder 2019 te worden en Hengelo mag hopen op de wethouder Ten Heuw. Bij de beste elf zitten ook burgemeester Welten van Haaksbergen (tot voor kort Borne) en de wethouders Beens van Rijssen-Holten, Velten van Borne, Duursma van Dinkelland, Harmsen van Twenterand en (postuum) Op den Dries van Hellendoorn. Van de elf kanshebbers is de nominatie van Op den Dries het meest navrant. De jonge wethouder van GroenLinks in Hellendoorn overleed in april na een slopende kwaal (leukemie). Hij is een jaar wehouder op westflank van Twente geweest.

De  genoemde politieke bestuurders vormen het eerste elftal van Twente Vooruit. Hun volgorde op de lijst wordt, met de veertien die de Top 25 complementeren, volgende week gepubliceerd.

 

Bron De Roskam

 


«   »