Wethouder Paters gaat werk maken van de Euregio

VROOMSHOOP - In het gesprek met wethouder Mark Paters, tijdens de jaarafsluiting in het programma Politieke Stem op Delta FM, liet hij zien hoe de inwoners van Twenterand moeten gaan staan. Niet meer met het gezicht naar het westen richting de Randstad , maar naar het oosten, richting de Euregio. Daar liggen namelijk volgens hem de meeste kansen voor de regio Twente en dus ook voor Twenterand. Het spreken van Duits is misschien wel belangrijker dan het spreken van Engels voor Twentenaren, zo gaf hij aan.

Hij is hierover duidelijk heel enthousiast en dat blijft niet alleen bij woorden. Er komt zeer binnenkort in Twenterand een zogenaamd grensinformatie punt, waar iedereen de noodzakelijke informatie kan krijgen als men denkt over wonen en werken over de grens. Ook maakt Paters zeer binnenkort bekend met welke partnergemeente in het Euregio gebied Twenterand de banden op veel terreinen gaat aanhalen en met elkaar gaat uitwisselen. 

Zijn enthousiasme is ook binnen het college opgevallen, want wethouder van Abbema gaf hem daarvoor een groot compliment. Zij is mede door dit enthousiasme van Paters niet bang dat deze samenwerking binnen de Euregio, dezelfde problemen tegen gaat komen dan die zo nu en dan naar voren komen bij de samenwerking binnen de veertien gemeenten van Twente.


«   »