Inspiratieavond voor erfeigenaren over kortere, nieuwe voedselketens

TWENTERAND - MijnErf 2030 en de gemeenten Wierden, Twenterand en Almelo nodigen erfeigenaren uit voor de inspiratieavond ‘Kortere, nieuwe voedselketens’ op maandag 20 januari vanaf 20.00 uur. Centraal staat tijdens deze avond de vraag ‘Hoe creëert u andere kansen op een goed verdienmodel? Letterlijk en figuurlijk?’

Autark inspireert met het concept ‘voedselcoöperatie Autark’ uit Broekland. Bewoners uit Broekland kopen hun voedsel gezamenlijk in bij boeren in de omgeving. Ervaringen worden gedeeld.                                                           

Martin Verbeek komt vertellen over de kansen die er liggen voor boeren om voor de eigen regio de produceren. Hij vertelt over drie inspirerende projecten. Ook zijn er flitspresentaties door Zuivelboerderij Kaamps, Cateraar Tweetal en Aanstreekelijk. Als laatste volgt een paneldiscussie met alle aanwezigen. De avond wordt geleid door ervencoaches Angela Pigge en Agnes Mentink, samen met de wethouders van de gemeentes Wierden, Twenterand en Almelo.                     

Deze avond is op maandag 20 januari 2020 van 20.00 uur tot 21.30 uur in het Zalencentrum Het Anker aan de Wilhelminastraat 28 in Wierden. De zaal is vanaf 19.45 uur open. Aanmelden kan voor 15 januari via aanmelden@erfcoach.nu.

De ervencoaches van MijnErf 2030 werken samen met de gemeenten Wierden, Twenterand en Almelo om de erfeigenaar op weg te helpen met een toekomstgericht en individueel plan. Er komt veel op agrarische bedrijven af, waarbij soms lastige en emotionele keuzes gemaakt moeten worden. Erfeigenaren kijken samen met de ervencoaches naar mogelijkheden om zo na te denken over hun toekomst.

 


«   »