Almelo opent deel F35 na langdurige aandrang Overijssel/Twenterand

AADORP/VRIEZENVEEN – Het was wethouder Maathuis van Almelo die de eer opeiste een nieuw stukje van de fietssnelweg F35 met een symbolische handeling te open. Het betreft het deel vanaf de Westermaatweg in Aadorp/Almelo tot aan de gemeentegrens van Twenterand/Vriezenveen bij het viaduct van de N36.

 De gemeente Twenterand drong hier langdurig op aan, toen ze zelf een veel langer stuk had aangelegd van de Elzenhoek tot de gemeentegrens met Almelo, maar Almelo hield jaren vol hiervoor geen geld te hebben. Ook de provincie Overijssel als geldschieter/subsidiënt heeft Almelo opgepookt haar verplichtingen na te komen.

Onlangs ving het werk toch aan. Het bestaande fietspad is nu vervangen door een nieuw fietspad dat aan de voorwaarden van de F35 voldoet. Dit is volgens Almelo het eerste traject van de F35 waarbij een duurzame cementloze betonconstructie is toegepast. Het fietspad is breder dan het vorige fietspad en voorzien van ledverlichting met bewegingsmeldingen.

De gemeente Almelo gaat  in het voorjaar ‘slechte’ bomen bezijden het fietspad kappen en nieuwe planten ten dienste van een gezonder bomenzoom. Ook worden er in de bermen bloemenmengsels gezaaid waar insecten op af komen. Het aantrekken van insecten is één van de natuurlijke maatregelen tegen de eikenprocessierups en in Twenterand al gangbaar beleid.


«   »