College beantwoordt schiftelijke vragen van drie partijen

TWENTERAND -   Ook de media is ondertussen gewend geraakt aan het kennisnemen van de beantwoording van de door de politieke partijen in grote getale gestelde schriftelijke vragen conform art. 40. Deze keer werden de vragen van de volgende partijen beantwoord.

  • Fractie CDA – Als je vakantiepark je thuis is.
  • Fractie VVD – Toegankelijkheid station Vriezenveen
  • Fractie PVV – Bebo Parket

     Erik Kobes VVD

Op de vragen van het CDA werd door het college vrij uitgebreid in gegaan. Opvallend is de beantwoording op de vraag of de beleidsnotitie permanente bewoning van recreatiewoningen in Twenterand van augustus 204 nog actueel is? Het college vindt van wel. Het college wijkt namelijk gemotiveerd af van deze beleidsnotitie 'als daardoor in het belang van onze inwoners erger voorkomen wordt. Het college wil namelijk maatwerk toepassen om zo gezinnen te kunnen helpen met een structurele oplossing.'  Dan hoef je voortaan gelijksoortige notities nooit meer te actualiseren en maatwerk toepassen zou je best ruimer kunnen toepassen in andere dossiers. Scheelt een hoop gedoe en veel kosten.

De vragen van de VVD sneden kennelijk hout, want het college gaat er mee aan de slag zo staat in de beantwoording te lezen.

Het college heeft naar aanleiding van de vragen van de PVV wel contact opgenomen met Enexis, maar onderneemt geen actie. Het bedrijf wordt volgens het college ook niet gehinderd in hun bedrijfsvoering, want er kan gebruik worden gemaakt van noodstroom, maar hier is niet voor gekozen. Dat laatste was tot nog toe niet bekend en roept uiteraard ook weer andere vragen op.

Hieronder leest u de vragen inclusief de beantwoording.

Vragen CDA
Vragen VVD
Vragen PVV

«   »