Politieke stem op Delta FM van 12 december 2019

VROOMSHOOP - Mede omdat de geplande gast Stephan Reusken van de PvdA-GL onverwachts moest afzeggen, zaten er geen gasten aan tafel die politiek over onderwerpen verschillend dachten, dus van een debat kon deze uitzending dan ook geen sprake zijn.  Er moest dus wat geschoven worden met de gasten. Gelukkig waren Jan Kuilder en Roswitha Uitslag bereid om te komen uitleggen waarom er per 1 maart 2020 binnen de fractie van het CDA van fractievoorzitter wordt gewisseld. Het is niet zo bijzonder dat het CDA tussentijds wisselt van fractievoorzitter overigens, maar wel dat de beoogde nieuwe fractievoorzitter een vrouw is.

Toch kwamen de andere partijen en met name de rol van GBT deze raadsperiode aan de orde, zowel in het gesprek met Kobes als met de beide CDA'ers. Ook werd duidelijk dat, wat het CDA betreft, het vitaal sportpark nog niet van de agenda af kan, want tijdens de eerste raadsdebatten in het nieuwe jaar (21 januari 2020) wordt er op verzoek van het CDA over gedebatteerd. Het CDA en de CU trokken politiek gezien samen de kar m.b.t. het onderzoek naar de mogelijkheden voor deze plannen, maar of dit wat de CU nog steeds het geval is, is afwachten. Maar daar zal de huidige fractievoorzitter Jan Kuilder, Gerjan Smelt tijdens dit debat nog wel even aan herinneren. De CU is namelijk de coalitiepartner van GBT en die laatste partij heeft vanaf het begin niet veel heil gezien in de plannen voor een vitaal sportpark. In het coalitieakkoord wordt over dit onderwerp echter niets vermeld dus lijkt het een onderwerp waar de beide coalitiepartners verschillend over kunnen, maar wat belangrijker is, ook mogen denken. Het lijkt voor de hand te liggen dat men dit onderwerp bewust niet heeft opgenomen in het coalitieakkoord. In ieder geval is hierdoor de bouw van een nieuw overdekt zwembad met meer dan twee jaar vertraagd en dat heeft zeker gevolgen. Samen met Soweco en handelsonderneming Dekker  zijn dit onderwerpen die begin 2020 zeker weer aan de orde komen zowel in de raadszaal maar uiteraard ook in het programma Politieke stem op Delta FM. De eerste uitzending in het nieuwe jaar staat gepland op 23 januari 2020 met als gasten, Gerjan Smelt en Erik Veltmeijer.

De politieke jaarafsluiting vindt plaats op zaterdagmiddag 21 december 2019 van 15.00 tot 17.00 uur met het voltallige college en alle fractievoorzitters. Deze jaarafsluiting wordt uiteraard ook weer rechtstreeks uitgezonden via Delta FM, Delta TV en via de Facebookpagina van het programma. Ook deze uitzending is een dag later weer terug te kijken via het YouTube kanaal van de Delta Media Groep. Hieronder kunt u overigens de uitzending van 12 december terugkijken.