Burgemeester krijgt geen excuses van de PVV

VROOMSHOOP - Erik Veltmeijer, fractievoorzitter van de PVV Twenterand, is volstrekt duidelijk: Hij gaat zijn excuses niet aanbieden aan burgemeester Annelies van der Kolk. Die had aangegeven zijn excuses te verwachten nadat hij haar verweten had kinderachtig te doen tijdens het raadsdebat over het onderwerp handelsonderneming Dekker in Den Ham. Deze aanvaring tussen de voorzitter van de gemeenteraad en de fractievoorzitter van de PVV vond plaats in de  openbare raadsdebatten van 4 december 2019, die zoals gebruikelijk rechtstreeks werden uitgezonden en dus door iedereen te volgen waren en ook terug te kijken zijn. 

Deze nieuwssite heeft daar al op 5 december uitgebreid verslag van gedaan en daarin tevens melding gemaakt van nog een aantal andere en opvallende randverschijnselen die deze avond voorbij kwamen.

Veltmeijer heeft de video van zijn eerste termijn nog eens terug gekeken en daarbij de tijd geklokt. Het klopt dat hij zijn spreektijd heeft overschreden en wel met 1.08 minuut. Dat gebeurt overigens, ook bij andere sprekers en zeker bij belangrijke onderwerpen, wel meer. Hij geeft geeft als voorbeeld het raadsdebat over Soweco. Veltmeijer: 'Het was nog maar 1 zin.......dan ben je kinderachtig wanneer je dan je macht gebruikt als voorzitter.' 

Ongetwijfeld komt de burgemeester hierop terug in de vergadering van het presidium die voorafgaand aan de raadsvergadering van 17 december zal plaatsvinden. Of dan ook de andere randverschijnselen aan de orde komen, die tijdens deze debatavond  voorbij kwamen en in het artikel zijn benoemd, is niet bekend. Het lijkt logisch dat een vergadering van het presidium niet openbaar is, maar dat blijkt toch iets genuanceerder te liggen, dus dat is het uitzoeken nog wel even waard. 

Kennelijk is burgemeester van der Kolk niet gelukkig dat de media van dit akkefietje melding hebben gemaakt, maar de taak van de media is nu eenmaal primair verslag te doen van gebeurtenissen die in de openbaarheid plaatsvinden. Of zij daar nu gelukkig mee is of niet, speelt hierbij geen enkele rol. De uitspraak van Veltmeijer waar het hier over gaat kunt u hieronder nog even terugkijken, dat duurt overigens 1.56 minuut.

 


«   »