Uitzending 12 december 2019

VROOMSHOOP - Donderdagavond 12 december is de fractievoorzitter van de VVD Twenterand te gast in het politieke praatprogramma. De VVD heeft in de gemeente Twenterand altijd een bescheiden rol gespeeld en ook deze raadsperiode heeft de partij één zetel. Wel stabiel, maar net te weinig om potten te kunnen breken of deel uit te kunnen maken van een coalitie. Wat kun je als partij met één zetel voor elkaar krijgen, hoe verloopt de samenwerking binnen de oppositie en welke punten staan er nog op het politieke wensenlijstje van Erik Kobes? Dat zijn zo maar wat vragen die in het eerste gedeelte van het programma voorbij zullen komen.

Tijdens de onderbreking een opname van Big Band Eighty Nine met het nummer 'Nice work if you can get it.' Zie video hieronder.

De Big Band verzorgt op zondagmiddag 15 december in het Grand Café van Het Punt een swingend optreden onder de titel: 'Lazy Sunday Afternoon.' Kaarten en verdere informatie via deze link

 

Op 1 maart 2020 doet de huidige fractievoorzitter van het CDA Jan Kuilder een stapje terug en volgt Roswitha Uitslag hem op als de nieuwe fractievoorzitter van de CDA Twenterand. Hoewel er binnen deze fractie wel eens eerder een wisseling van de wacht midden in een raadsperiode heeft plaatsgevonden, komt dit toch niet zo vaak voor. Presentator Walraven: ‘Ik wil graag eens horen wat de reden is van deze wisseling en ik ben best benieuwd wat Roswitha Uitslag anders gaat doen dan Jan Kuilder. Als alles namelijk hetzelfde blijft, waarom moet je dan op dit moment wisselen?’

Donderdag 12 december van 19.00 tot 20.00 uur wordt dit programma weer uitgezonden op Delta FM en Delta TV en live gestreamd via de Facebookpagina. Het is de laatste reguliere uitzending van het programma in dit jaar. Op zaterdagmiddag 21 december van 15.00 tot 17.00 uur volgt echter nog de inmiddels gebruikelijke politieke  jaarafsluiting met het voltallige college en alle fractievoorzitters.


«   »