Zwembad komt op sportpark Het Midden

VROOMSHOOP - Twenterand krijgt een nieuw overdekt zwembad  en de locatie wordt ergens op sportpark Het Midden. Dit maakte wethouder Mark Paters vanavond bekend in de uitzending van Politieke stem op Delta FM. De vertraging van bijna twee jaar die is opgelopen door het onderzoek naar een Vitaal Sportpark valt niet meer terug te draaien, maar vanaf nu is alles gericht op een snelle realisatie van het zwembad. Er komen waarschijnlijk twee of drie varianten met daarin één of twee sporthallen, die de gemeenteraad begin volgend jaar door het college worden voorgelegd. De wethouder gaf tevens aan dat deze raadsperiode de schop voor het nieuwe bad nog de grond in zal gaan. 

In het eerste deel van de uitzending gaf fractievoorzitter Marcus Elzinga van GBT ook al aan, dat hij snel een collegevoorstel verwacht voor de bouw van het nieuwe zwembad. Hoewel niet specifiek aangegeven zal dit waarschijnlijk een bad worden voor de doelgroepen waaronder de verenigingen en zonder veel extra recreatieve voorzieningen zoals glijbanen, whirlpools en sauna's.  Hierdoor kan sterk bezuinigd worden op de kosten voor  de exploitatie, omdat de toegangsvoorzieningen volledig automatisch kunnen worden geregeld en specifiek gericht op de diverse doelgroepen. Ook zelfwerkzaamheid van de gebruikers zal waarschijnlijk wel onderdeel van de plannen worden, hoewel ook daarover door de wethouder geen mededelingen werden gedaan. Maar die vragen werden hem ook niet gesteld.

Hoe dan ook waarschijnlijk wordt het een basic zwembad, met gebruikmaking van moderne middelen waardoor de vaste en variabele kosten zo laag mogelijk worden. Mogelijk dat het 2521 concept van de KNZB wel weer van stal wordt gehaald.

U kunt de uitzending terug kijken op het YouTube kanaal van de lokale omroep of via de Facebookpagina van het programma Politieke stem op Delta FM

Maar als u hier nu de tijd voor heeft kunt u de uitzending hieronder natuurlijk ook direct terugkijken. 


«   »